2011/07/30

Terhességi hányinger és hányás lelki okai




Az orvosok azzal szokták a kismamákat vigasztalni, a hányinger, hányás természetes dolog, a 16. héttől általában elmúlik.
A terhességnek nem természetes velejárója a hányinger, és a hányás! Ez utal valamire, jelez valamit!



Mi a hányás lelki szimbolikája?
Valamit kiadni, kidobni magunkból. Nem vagyunk képesek megemészteni a látottakat, történteket, ezért meg akarunk tőle szabadulni. Ha szerettünk volna babát, ha nem, lappang bennünk valami, ami nem ért egyet a várandósággal. A terhességi hányás lelki oka több rétegű lehet.

Ezek elehetnek:
§ Múlt életbeli átélt rossz születésélmény gyermekként
§ Múlt életbeli átélt rossz szülésélmény anyaként
Származhat a múltból, előző életből. Problémás születésből vagy szülésből. Amennyiben visszatérő, rossz születéses, szüléses álmunk van, érdemes felkeresni olyan embert, /lásd Spirituális élet lap/, aki ilyenekkel foglalkozik. Feltárja a múltbeli, előző életbeli eseményeket, melyek ily módon tudomásunkra, felszínre jutnak, és melyek különböző technikákkal fel oldhatóak. Erre jó például a csodálatos energiakör. Amennyiben a felfedezett gyökerek felszínre jutnak, már nem okoznak bennünk ellenállást a várandósággal kapcsolatban.

§ Saját magzati létünkből átélt anyai elutasításunk
Származhat a jelenlegi életünk kezdetéből. Hogyan reagált ránk édesanyánk, amikor megsejtette, majd bizonyossá vált számára, hogy várandós velünk? Amennyiben ez nem volt számára teljesen, vagy egyáltalán örömteljes, úgy őrizzük ezt a mély, elfeledett fájó sebet, amit akkor éltünk meg édesanyánk pocakjában, és ami miatt talán ma sem felhőtlen a kapcsolatunk vele.
Igenis befolyásolja a terhességünket a saját, magzati korunkban átélt élményünk, érzésünk. Ha elvégezzük ennek tudatos feloldást, akkor nagy esélyünk lesz arra, hogy csökken, vagy teljes mértékben megszűnik a hányingerünk.
Ajánlatos egy gyertyát gyújtani. Idézze fel édesanyja arcát, és mondja ki: „Noha nem tudom milyen körülmények közt éltél édesanyám akkor, de elfogadom, hogy úgy reagáltál arra akkor, ahogyan, amikor én megfogantam. Ezennel tudatosan feloldom magamban ezt a kötést, mely egész életemre rányomja a bélyegét, hogy nem örültél nekem azonnal.” Érezze át a kijelentését, és higgye el, hogy ez megvalósul.Ugyanis a baba már a beágyazódástól kezdve érzi, hallja, tudja anyja minden érzését, gondolatát, és hallja, tudja közvetlen környezetének minden gondolatát, s főleg azt, ami rá vonatkozik. Amennyiben nem örülnek jöttének, ez a szívszorító érzés meghatározó lesz egész életére nézve. Kisebb lehet az önbizalma, kevésbé becsüli magát, mint azon társai, akiket rögtön örömmel vártak.

§ Nőiségünkkel kapcsolatos ellenállás, tiltakozás
Ha korábban is gondunk volt saját nőiségünkkel, ez a baba várás kapcsán felerősödhet.
Melyek lehetnek ezek?
Ø Nőként nem fogadtak el, ezért határozottan léptünk fel olyan területeken, ahol a férfiakat kellett volna hagynunk érvényesülni
Ø Nem vagyunk kibékülve testalkatunkkal. Amennyiben a modern karcsú, fiús szépségideált vesszük alapul, akkor ebben az esetben az elménk számára roppantul irritálható lehet a gondolat, hogy a 9 hónap alatt meghízunk, és elveszítjük leány alakunkat. Ez is okozhat hányást, vagy hányingert. Ekkor a várandósággal járó plusz kilókat hányjuk ki képletesen.
Ø Elképzelhető, hogy
Artemisz az archetípusunk

Javaslat: válasszuk ki, melyik archetípusba tartozunk eredetileg, és azt is, jelenleg melyikben vagyunk. Gondoljuk végig, a hónapok alatt hogyan változhat meg a testünk, és tegyünk kísérletet annak elfogadására, hogy tinédzser alakunkkal nem vagyunk képesek gyermeket kihordani, szülni, majd szoptatni.
A terhességi hányinger, hányás összes lehetséges okára az vonatkozik, hogy ha elmélyülünk magunkba, és megvizsgáljuk vajon melyik vonatkozhat ránk, ráismerünk, s tudatosan felszínre hozzuk a leleplezett gond gyökerét, akkor már nincs szüksége a testünknek a jelzésre, megszűnik a hányinger és a hányás.

Hogy kinek mitől lett hányingere, ki mitől hány a 9 hónap alatt:
Amennyiben nem jutunk előre, kérjünk olyan embertől segítséget, aki meglátja azt.

Írta: Kemény Veronika

Ajánlott irodalom: Rüdiger & Margit Dahlke, Volker Zahn: Út az életbe, a születés teljessége, Holistic Kiadó 2010.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése