2010/06/04

Férfi Vagy a mirigyeidben is?

Kedves Nőtársaim és Urak!

Vajon hogy álltok, vagy hogy áll a társatok a szexualitással?
Kapjatok elő gyorsan egy írást tőle, hozzatok egy nagyítót, és vágjunk bele az elemzésbe!

Prosztatagondok, avagy a férfiasság megélésének problémái

Mai világunkban egyre gyakoribbak a nemiséggel összefüggő betegségek. Sajnos a férfi-női oldal felcserélődése, és a nemek újdonsült feladatai teljesen felborítják bennünk élő ösztönös hovatartozásunk emlékét.

Hozzá kellett edződnünk a rohanó világhoz, a teljesítménykényszerhez, a gyorsételekhez, a folytonos „kifelé éléshez”, melynek köszönhetően nincs időnk elmélyülni, megállni egy pillanatra, és megcsodálni a természet szépségét, tökéletességét. Egyszóval a legnagyobb probléma az, hogy az ember nem a természettel él, hanem a természet ellen. (A természethez közeli népeknél még ma sem ismert fogalom a prosztata-probléma vagy a meddőség, mivel rendeltetésszerűen használják termékenységhez kapcsolódó szerveiket, és ismerik saját testük jelzéseit, működését.) Európában ennek sajnos nincs kultúrája, vagy ha volt is, idővel feledésbe merült. Ennek ellenére őseink, (nagyszüleink, dédszüleink) idejében mégis jóval magasabb arányú volt a termékenység, a gyermekszületések száma, és kisebb a szervi megbetegedések száma, így alacsonyabb a halálozási ráta.

A születési ráták 1980-ig erősen mozogtak.


A halálozás lassan elkezd növekedni.

Ma:
§ 14,2 ezrelék a halálozás
§ 9,4 ezrelék a születés Magyarországon.

A születés továbbra is csökken. (Minden évben durván egy Ózdnyi lakosság meghal, eltűnik!)

Félmilliós fogyás a ’80-as évektől!

Az adatok alapján mára a fogyasztói mentalitásnak köszönhetően drasztikusan csökkent az életkor, illetve megnőtt a daganatos megbetegedések, és emiatt a halálozás aránya. Európában ebben is élen jár Magyarország, ugyanis a férfiak születéskor várható élettartama jelenleg 65 év, szakemberek szerint, megfelelő környezeti és életmód körülmények között, genetikai adottságainkat illetően 120-130, mások szerint 150 évet is élhetnénk, jó fizikai és szellemi életminőségben. Hazánkban a szív- és érbetegségek után, a második számú halálozási okot a daganatos betegségek jelentik. A KSH Demográfiai Évkönyv adatai alapján az elmúlt 15 évben , mint halálok – a férfiak rákos betegségei közül a prosztatarák áll első helyen. Igaz ugyan, hogy az idejében diagnosztizált; prosztatarák (kezdődő vagy igen korai stádiumban) jól gyógyítható, de tünetszegénysége miatt legtöbbször már későn ismerik fel.

Mi is az a prosztata és mi a funkciója?


“A prosztata, vagy dülmirigy; a férfi belső nemi szervekhez tartozó nemi mirigy. Az általa termelt váladék, a prosztataváladék a hímivarsejtekkel és az ondóhólyag váladékával együtt képezi az ondót. Felnőtt férfiaknál kb. 20 g tömegű, szelídgesztenye nagyságú szerv. A húgyhólyag alatt, az abba csatlakozó húgycsövet körülvéve helyezkedik el. A prosztata termeli és tárolja az enyhén lúgos kémhatású prosztataváladékot, mely az ejakuláció során távozó ondónak kb. 20%-át adja. A lúgos kémhatású váladék segít semlegesíteni a női hüvely savas kémhatású közegét, ezzel biztosítja a spermiumok életképességét.” (Wikipédia)
Mit tehetünk?

A gyógyuláshoz elengedhetetlen annak a felismerése, hogy minden betegség lelki eredetű. Képzeljük el testünket egy olyan energiamezőnek, (mágneses mezőnek) mely naponta szívja be, vonzza magához a rengeteg információt. Az információk közül azonban előfordulhat, hogy némelyik téves, zavaros. A hibás információ, maga a betegség, melyet kijavíthatunk, ha időben felismerjük, és megfelelő kódokat használunk hozzá.

A prosztata funkciója a szaporodás, szexualitás, polaritás témáihoz kötődik. A szervvel kapcsolatos elváltozások tehát a termékenységgel, a férfiasság megélésével analóg problémákra vezethetőek vissza. A prosztata-betegségnek különböző szintjei lehetnek, attól függően, hogy a helyzet szellemileg, lelkileg mennyire súlyos. Minél kisebb a baj, annál könnyebb segíteni, annál hamarabb gyógyul a beteg. Ezen eseteknél ugyanis a lelki probléma rövidebb idő óta áll fenn, mint az állandósult gyulladt állapotnál, vagy ráknál. A prosztata gyulladás jelentése: konfliktus a szexuális magatartás területén, a félénk kisfiú és a fenegyerek között. Itt a megoldás a beteg személy számára a harc felvállalása, a szellemi, lelki nyitás az újra. Az első lépés a gyógyuláshoz az élet különböző területeinek szétválasztása, és a beteg saját szexualitásának beengedése, a hétköznapi szerepminták, mint az említett “kisfiú,” vagy “macsó” feladása. Feladata: bátran és nyíltan megmérkőzni a kihívásokkal.

Egy kis grafológia:

A kézírás = agyírás elve alapján, (minden, ami az agyunkban van, megjelenik a papírlapon) a kutatók rájöttek arra, hogy az írásunkban testileg is leképeződünk.

Az írás zónái megfeleltethetőek a test zónáival.


A felső zóna: testünk felső részét, a fejet ábrázolja,

a középső zóna: testünk középső részét, a törzset,

az alsó zóna: tetsünk alsó részét, a nemi szerveket, alsó végtagokat mutatja.

A szó felosztása:




A betű felosztása:



A férfi nemi szerveket jelképező betűk: -”g” és a “j”, a szervre jellemző fizikai állapotot mutatják,

míg-a “gy” betű: a “párkapcsolat betű”, a téma lelki hátterét ábrázolhatja.

(Ha már tisztában vagyunk a problémával, vagy csak felmerül a nemiséggel kapcsolatos betegség, gond a kézírásban, akkor célszerű a betegség lelki okát is azonnal kutatni, s a testi tünetekhez hozzákötni. A prosztata-bajok a férfiasság megélésével kapcsolatos pszichés gondokból erednek, így ez logikusan összefügg a párkapcsolattal. Aki nem tudja kifejezni a nemiségét párja mellett, és viszályokkal terhelt a kapcsolata, annál előbb utóbb beköszönt fizikailag is a nemi szerveiben valamilyen károsodás. (A felmérések azt igazolják, hogy a harmonikus párkapcsolatban élőknél nem mutatható ki nemi betegség.)

Hogyan állapítható meg az írásból a prosztata-gyulladás?

Ha az említett betűkben megvastagodások, pacásodás látható, (ehhez célszerű nagyítót is elővennünk a vizsgálatkor), akkor az a nemi szervek gyulladását mutatja.

(A “g” betű ovál-aljának megvastagodása és a “j” betű hurok megvastagodása utalhat pl. a prosztata-gyulladásra).

Prosztatagyulladás az írásban:




Az itt látott írásban felfedezhetőek a pacás megvastagodások a ” j” betűkben: utolsó sor: “majd” szóban bal oldalt alul, és az 5.sorban a “majd rájövök” szintén “majd” szóban a hurok bal és jobb oldalán is. A “gy” párkapcsolatbetűk igen látványosak, szinte mindegyiknél a “g”-ben hurok helyett egy éles szög látható. Ez a személy önmagával szemben elkövetett lelki erőszak áldozata. Ösztönösen sokkal több szexualitásra van igénye, mint amit megél magában. Az írás középzónás része a hangsúlyos, az “a” és “o” betűk kerekdedsége, mérete arra enged következtetni, hogy az élet hétköznapisága, a hétköznapi élvezetek az elsődlegesek számára, ő mégis másnak tünteti fel magát, más akar lenni. (Lelkiismeretfurdalása van azért, mert ösztönös lény.) Próbálja tehát visszanyomni minden erővel a szexuális ingert a párkapcsolatában, és a szellemiségre koncentrálni. (”l” betűkben, “h”-ban, vagyis felső zónás hurkokban puffadtság, széles hurkok megjelenése utal erre). Még egy érdekes jelenségre hívnám fel a figyelmet, az ötödik sor “hogy” szavában: itt két “y” íródik le, és szintén nagyon csökött “g” alsó szárat láthatunk. Ennek az értelmezése, hogy egy harmadik személy is belépett a párkapcsolatba, egy másik nő, (ez lehet, hogy csak szellemi szinten, fantáziában és nem fizikailag megélt élmény,) de mégis tovább nehezíti a felszabadult szexualitást a felek között. Amint láthatjuk tehát, ez a lelkiismereti konfliktus vezetett a prosztatagyulladás kialakulásához.
Vigyázat! Az említett jeleken kívül sok jel van még, melyeket figyelembe kell vennünk az elemzés során, hogy pontosabb képet kaphassunk az egyén állapotáról. (Az írás hangulatát, az íráskép összeszedettségét, a sorok futását, az aláírást.stb.) Az írás elemzése tehát nagy szakértést, alapos vizsgálatot, és körültekintést igényel. Mint láthatjuk eme elváltozás esetében a saját szexualitásunkkal való kibékülés, az Élet beengedése, önmagunk kifejezése áll a középpontban. Ne hagyjuk, hogy a világ eltérítsen minket saját belső hangunktól, hogy az elvárások, a hagyományok, a teljesítmény eluralkodjon a hétköznapjaink felett. Az Élet nem más, mint csupa kockázat, és váratlan döntések sorozata. Önmagunkat felvállalni, ellenállni a “szokásoknak”, a nagy tömegnek, valódi bátorságot, és tartást igényel. De inkább veszítsünk el egy állást, egy pozíciót, mint önmagunkat.

“Kockáztatni nem más, mint egy pillanatra elveszíteni az egyensúlyunkat. Nem kockáztatni nem más, mint elveszíteni önmagunkat.”
Sören Kierkegaard

(A cikk lélektani, „nem grafológiával kapcsolatos részei”: Rüdiger Dahlke a betegség, mint szimbólum könyve alapján készültek.)

Petschnigné Hirth Edina
Okleveles grafológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése