2010/01/26

Recept babáknak - Párolt alma rizzsel

Párolt alma rizzsel (7 hónapos kortól)

Kis edényben, kétszeres mennyiségű vízben puhára főzünk egy adag rizst. Ezzel egy időben a meghámozott, felszeletelt almát párolóbetétben (pároló rózsában) megpároljuk – így az alma megőrzi természetes ízét és tápanyagtartalmát. Ha mindkettő elkészült, a rizst és az almát összeturmixoljuk, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. Édesítésre nincs szükség, hiszen az alma természetes cukortartalma épp elég ahhoz, hogy a baba számára finom és tápláló legyen.

Ez az egyszerű, de ízletes kombináció remek választás az első gyümölcsös-babás ételek között. A rizs könnyen emészthető, az alma pedig kíméletes a kis pocakhoz – ideális hozzátáplálási kezdetként.

Frissített cikk időpontja:

2025. 4.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése