2010/10/12

Gyerek-asztrológia – BIKA- gyermek


Ki leszek, ha nagy leszek?

Vajon mit üzennek gyermekünkről a csillagok, milyen titkokat súgnak meg annak, aki képes olvasni bennük?
A sors nem végzet. Akárki is lehet a gyermekünkből, de nem árt, ha értjük csillagjegyének üzenetét…
Tudjuk, a szülőnek a legfontosabb, hogy gyermeke jó, helyes nevelést kapjon. A gyermek szeretne megfelelni szülei elvárásának, ugyanakkor születési jegyének hatása, energiái szerint igyekszik kibontakoztatni egyéniségét. Az akarat és az érdek ütközése által a gyerek lelki sérüléseket gyűjthet be mindjárt élete első éveiben. Ha olyasmire kényszerítjük, olyant várunk el tőle, amihez benne nincs út, akkor boldogtalanná tesszük őt és önmagunkat is. Ha azonban ismerjük rejtett tehetségét, ma még szunnyadó, de a csillagjegyéből kiolvasható jó tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

Asztrológiai szempontból mindenkinek két állatövi jegye van, és ezek közösen határozzák meg életét. A Nap-jegyet a születés napja határozza meg. A Nap minden évben megteszi útját a 12 állatövi jegyen keresztül, ugyanakkor minden egyes napon, amikor felkel, és lenyugszik, szintén áthalad a 12 jegyen.
Az a napszak, amelyben születtél az aszcendens jegye, más néven a „felkelőjegy” az a jegy, amelyik éppen felkelőben van a keleti horizonton a születésed pillanatában. Tehát tizenkét különböző módon lehet valaki pld. „kos”.
Gyermekünk várható jellemét, lehetőségeit előzőeken túl még a jegyéhez tartozó, abban uralkodó planéta karaktere, s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja, vagyis melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen. Nem csoda, hogy az újságokban olvasható jegykarakter-leírások sokszor eltérnek tapasztalatainktól, hiszen nem tudják figyelembe venni az adott személy aszcendensét s a planéták pontos helyzetét a horoszkópban.
Ne feledjük, a világba tiszta lappal, tapasztalatlanul érkező újszülött úgy alakítja ki saját személyiségét, hogy a planéták együttállásából eredő karakter-vázára a közvetlen környezetétől ellesett viselkedésmintákat aggatja fel.
Tehát kivel is élünk együtt, milyen lehetőségek bújnak meg gyermekünkben, miben segítsük, mire bíztassuk, mit igyekezzünk elkerülni, mely időszakban mire számíthatunk? Erről súgnak nekünk a csillagok!

Lássuk mik a legfőbb tényezők, amikre a gyermek nevelésekor figyelnünk kell, hogy kiegyensúlyozott, önmagával békében élő felnőtté válhasson?

BIKA- gyermek / április 21.- május 20./ a földdel szilárd kapcsolatban lévő, tavaszi, negatív polaritású (befelé forduló, be-és elfogadó) jegy.

Vezető gondolata:
LASSAN JÁRJ, TOVÁBB ÉRSZ, S KÖZBEN MÉG JÓL IS ÉREZHETED MAGAD!

- Nyugodt, békés természetű gyermek, akinek környezete gyakran nehezen érti és viseli el lassúságát. Jól érzi magát a látszólagos semmittevésben. A szülő simítsa el a konfliktusokat és igyekezzen a gyereket „gyorsítani” sok törődéssel, hogy érezze a biztonságos gondoskodást.
- Óvja saját kedvenc játékait, holmiját. Ha azonban túlzásba viszi a birtoklást, s az átcsap irigykedésbe, próbáljunk igazságérzetére hatni, hiszen ő alapvetően jószívű, csak jegyének markáns jelleme teszi őt makacsul ragaszkodóvá. Beszélgessünk el vele milyen előnyökkel jár, amennyiben hajlandó lemondani a tárgyak görcsös ragaszkodásáról. Jó módszer lehet, ha mi is „makacs Bikát” játszunk /valami csak a mienk, azt nem kaphatja meg/, ezután kössünk kompromisszumot, adjuk neki kölcsön a vágyott holmit, cserébe kérjük el az övét, majd visszacserélve bizonyíthatjuk, hogy nem történt semmi baja a játékának.
- Békés jellemű, csak akkor támad, ha más kiutat nem talál, ám ha felbőszítik s harcba kezd, ott kő kövön nem marad. Segítsük konfliktus megoldási képességét, oktassuk az értelmére hatva.
- Kényelmes, lassú, olykor lusta gyermekünk megmozdítása olykor komoly feladat. Ne türelmetlenkedjünk vele, mert azzal véglegesen mozdíthatatlanná tesszük. Ne tegyünk neki hamis ígéretet, ne csapjuk be, mert az mély sebet hagy a lelkén, édességgel, finomsággal könnyű elcsábítani, de épp úgy tud örülni az erkölcsi eredménynek is.
- Nehéz felfogásúnak tűnhet, ám nem a tanulás megy neki nehezen, hanem a gyors, sziporkázó önkifejezés, ő valójában mély tudású. Szüksége van arra, hogy pontosan, részletesen átlássa a dolgokat, azok alapjait, összefüggéseit, mert csak így képes elfogadni a világot / makacs miértek /
- Nagyon kitartó, de csak azt a dolgot fogja végig vinni, amiben öröme telik. Létszükséglet számára a dicséret, ereje, kitartása van, hogy megszerezze azt.

Uralkodó planétája: a VÉNUSZ. Erről a szépség, a harmónia , a nőiesség fogalmai jutnak eszünkbe, de a birtoklás, befogadás, vonzás és vonzódás erejét is magában hordozza.
Nagyon érzékeny, szeretetéhsége átlagon felüli, könnyű megbántani, duzzog, hajlamos „magába fordulni”. Ilyenkor legyünk vele rendkívül figyelmesek, türelmesek, játszunk, meséljünk neki /a túlzott nassolása kielégítetlen szeretetéhségére utal!/. Szívesen veszi körül magát formás tárgyakkal, vonzó emberekkel, tehetsége lehet a zenéhez.
A mesékben a tündérekhez, királykisasszonyokhoz vonzódik, de kedvelt figurája lehet a biztonságot sugárzó óriás, robosztus favágó is.
Kérem, ne feledjék soha, hogy a gyermek horoszkópját ismerő, azt használó szülő jutalma a kiegyensúlyozott, boldog ember.

/Felhasznált irodalom: Böszörményi Gyula – Rákos Péter Gyermekasztrológia c. könyve- 2004.évi kiadás/
Összeállította: Gyimesi Ferencné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése