2010/10/11

Gyerek-asztrológia – KOS-gyermek


Ki leszek, ha nagy leszek?

Vajon mit üzennek gyermekünkről a csillagok, milyen titkokat súgnak meg annak, aki képes olvasni bennük?
A sors nem végzet. Akárki is lehet a gyermekünkből, de nem árt, ha értjük csillagjegyének üzenetét…
Tudjuk, a szülőnek a legfontosabb, hogy gyermeke jó, helyes nevelést kapjon. A gyermek szeretne megfelelni szülei elvárásának, ugyanakkor születési jegyének hatása, energiái szerint igyekszik kibontakoztatni egyéniségét. Az akarat és az érdek ütközése által a gyerek lelki sérüléseket gyűjthet be mindjárt élete első éveiben. Ha olyasmire kényszerítjük, olyant várunk el tőle, amihez benne nincs út, akkor boldogtalanná tesszük őt és önmagunkat is. Ha azonban ismerjük rejtett tehetségét, ma még szunnyadó, de a csillagjegyéből kiolvasható jó tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

Asztrológiai szempontból mindenkinek két állatövi jegye van, és ezek közösen határozzák meg életét. A Nap-jegyet a születés napja határozza meg. A Nap minden évben megteszi útját a 12 állatövi jegyen keresztül, ugyanakkor minden egyes napon, amikor felkel, és lenyugszik, szintén áthalad a 12 jegyen.
Az a napszak, amelyben születtél az aszcendens jegye, más néven a „felkelőjegy” az a jegy, amelyik éppen felkelőben van a keleti horizonton a születésed pillanatában. Tehát tizenkét különböző módon lehet valaki pld. „kos”.
Gyermekünk várható jellemét, lehetőségeit előzőeken túl még a jegyéhez tartozó, abban uralkodó planéta karaktere, s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja, vagyis melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen. Nem csoda, hogy az újságokban olvasható jegykarakter-leírások sokszor eltérnek tapasztalatainktól, hiszen nem tudják figyelembe venni az adott személy aszcendensét s a planéták pontos helyzetét a horoszkópban.
Ne feledjük, a világba tiszta lappal, tapasztalatlanul érkező újszülött úgy alakítja ki saját személyiségét, hogy a planéták együttállásából eredő karakter-vázára a közvetlen környezetétől ellesett viselkedésmintákat aggatja fel.
Tehát kivel is élünk együtt, milyen lehetőségek bújnak meg gyermekünkben, miben segítsük, mire bíztassuk, mit igyekezzünk elkerülni, mely időszakban mire számíthatunk? Erről súgnak nekünk a csillagok!

Lássuk mik a legfőbb tényezők, amikre a gyermek nevelésekor figyelnünk kell, hogy kiegyensúlyozott, önmagával békében élő felnőtté válhasson?

KOS-gyermek /március 21.-április 20./ a tűzzel kardinális, tavaszi, pozitív polaritású (kifelé forduló, aktív, érzelmi) jegy.

Vezető gondolata:
MEGISMERNI, ÁTTÖRNI MINDENKI ELŐTT, S KÖZBEN BECSÜLETESNEK MARADNI!

- Tüzes jellemét néha nehéz elviselni. Őt tiltással nem lehet nevelni, mivel hajlamos a lázadásra, akaratosságra, erős, kitartó, makacs és az akadályok még inkább feltüzelik. Nála célravezető a keménység, ha az igazságos, ebből tudja, hol a határ. Az egyenes, őszinte szó eredményre vezet nála.
- Merész, lendületes, szeret veszélyesen élni, izgatják a világ kihívásai, testi épségét is kockáztatja, ezért ajánlatos rá nagyon odafigyelni. Kudarcaiból ritkán tanul „fejjel megy a falnak”, erről nyílt és eszes érveléssel /nem tiltással!/ lehet leszoktatni, hogy felnőtté válva meg tudja fontolni, mikor alkalmazza a rá jellemző „felöklelő” módszert.
- Óvodában, iskolában azonnal vezéregyéniséggé válik, számos követője lesz, de hajlamossá válik a parancsolgatásra, ezt védjük ki azzal, hogy értelmes munkát adva neki lekötjük tűz-energiáját.
- Mivel nagyon szeret mozogni, kipróbálni az erejét, tereljük sikerélményt nyújtó tevékenységek felé, mint pld. a sport, de a sport-nemet ösztönös ráérzéssel ő válassza ki, különben hamar elveszti érdeklődését, a kitartás ugyanis nem erős oldala.
- Lovagias, becsületes, egyenes jellem, aki más gyerekeket megvéd, de naiv és nem mindig tudja, hol az igazság. Ekkor is a bölcs, higgadt szó vezet nála eredményre.
- Sokszor önzőnek tűnhet, pedig csak az empátia, a beleérző képesség hiányzik belőle, mivel ő nem tud mások fejével gondolkodni. Mesékkel, türelmes beszélgetésekkel csepegtethetünk empátiát gyermekünk lelkébe.
- Képtelen veszíteni, a legbékésebb játékot is vetélkedésként éli meg. A sport lehetőséget ad neki a küzdelemre, a megmérettetésre és a győzelemre, de közben önfegyelemre, a szabályok elfogadására is megtanítja.
- Míg a fiúk ritkán trükköznek, ők a nyílt megmérettetés hívei, a lányok hajlamosak az álcára, hogy amire vágynak azt elérjék /szende kislány aki utána irányítóvá válik/.

Uralkodó planétája: a MARS, /mely a háború istenéről kapta a nevét/
Mesehősei: a harcos, győzedelmes főhősök, ügyelni kell a példakép állításra! Mértéket kell tartani az erőszakos rajzfilmek, számítógépes játékok „fogyasztásában”. Indulatkitöréseikor csak tiltani, büntetni nem ajánlatos, mert az elfojtott indulatok gyakran törnek ki nála testi tünetekben /láz, gyulladás, kiütés/, türelmes, megértő, odafigyelő gondoskodás az egyetlen helyes megoldás.

Kérem, ne feledjék soha, hogy a gyermek horoszkópját ismerő, azt használó szülő jutalma a kiegyensúlyozott, boldog ember.
/Felhasznált irodalom: Böszörményi Gyula – Rákos Péter Gyermekasztrológia c. könyve- 2004.évi kiadás/
Összeállította: Gyimesi Ferencné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése