2010/10/12

Gyerek-asztrológia – IKREK- gyermek
Ki leszek, ha nagy leszek?

Vajon mit üzennek gyermekünkről a csillagok, milyen titkokat súgnak meg annak, aki képes olvasni bennük?
A sors nem végzet. Akárki is lehet a gyermekünkből, de nem árt, ha értjük csillagjegyének üzenetét…
Tudjuk, a szülőnek a legfontosabb, hogy gyermeke jó, helyes nevelést kapjon. A gyermek szeretne megfelelni szülei elvárásának, ugyanakkor születési jegyének hatása, energiái szerint igyekszik kibontakoztatni egyéniségét. Az akarat és az érdek ütközése által a gyerek lelki sérüléseket gyűjthet be mindjárt élete első éveiben. Ha olyasmire kényszerítjük, olyant várunk el tőle, amihez benne nincs út, akkor boldogtalanná tesszük őt és önmagunkat is. Ha azonban ismerjük rejtett tehetségét, ma még szunnyadó, de a csillagjegyéből kiolvasható jó tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

Asztrológiai szempontból mindenkinek két állatövi jegye van, és ezek közösen határozzák meg életét. A Nap-jegyet a születés napja határozza meg. A Nap minden évben megteszi útját a 12 állatövi jegyen keresztül, ugyanakkor minden egyes napon, amikor felkel, és lenyugszik, szintén áthalad a 12 jegyen.
Az a napszak, amelyben születtél az aszcendens jegye, más néven a „felkelőjegy” az a jegy, amelyik éppen felkelőben van a keleti horizonton a születésed pillanatában. Tehát tizenkét különböző módon lehet valaki pld. „kos”.
Gyermekünk várható jellemét, lehetőségeit előzőeken túl még a jegyéhez tartozó, abban uralkodó planéta karaktere, s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja, vagyis melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen. Nem csoda, hogy az újságokban olvasható jegykarakter-leírások sokszor eltérnek tapasztalatainktól, hiszen nem tudják figyelembe venni az adott személy aszcendensét s a planéták pontos helyzetét a horoszkópban.
Ne feledjük, a világba tiszta lappal, tapasztalatlanul érkező újszülött úgy alakítja ki saját személyiségét, hogy a planéták együttállásából eredő karakter-vázára a közvetlen környezetétől ellesett viselkedésmintákat aggatja fel.
Tehát kivel is élünk együtt, milyen lehetőségek bújnak meg gyermekünkben, miben segítsük, mire bíztassuk, mit igyekezzünk elkerülni, mely időszakban mire számíthatunk? Erről súgnak nekünk a csillagok!

Lássuk mik a legfőbb tényezők, amikre a gyermek nevelésekor figyelnünk kell, hogy kiegyensúlyozott, önmagával békében élő felnőtté válhasson?

IKREK- gyermek: / május 21. – június 21./ a levegő elemmel labilis viszonyban álló, tavaszi, pozitív polaritású (kifelé forduló, aktív, érzelmi) jegy.

Vezető gondolata:
IS-IS, VAGY-VAGY… DE AKÁRHOGY IS, ERRŐL MINDENKINEK TUDNIA KELL!

-Élénk, sürgő-forgó, beszédes, és rendkívül értelmes gyermek, akire összes érzékünkkel figyelni kell, nehogy bajt okozzon magának vagy másoknak. Fokozott érzékenysége van az információcsere iránt, igyekezzünk jó és türelmes szóval az értelméhez férkőzni, ne akarjuk keményen megfékezni, apránként vegyük rá arra, ami hasznos vagy szükséges.
-Közlékeny, nyitott és gyors felfogású, ne akarjuk belefojtani a szót, inkább keressünk számára olyan elfoglaltságokat ahol élvezheti és kiélheti a szót /pld. színjátszó kör/. Ha máshol nem szívesen hallgatják meg, nem figyelnek rá, vagy leintik akkor az elektronikus társalgók rabjává válhat.
-Hajlamos a felületességre, kapkodásra, felszínességre, ezért célravezető lehet a rendszeretetre, rendszerességre való nevelés.
-„Igen, de …” variáció híve, ha konfliktus helyzetbe keveredik csűri-csavarja a tényeket még a szülőt is összezavarja. Ezért dús fantáziával és érzékeny, empátiás készséggel kell rendelkeznünk, hogy a penge ésszel érvelő fürge gyermekünk előtt járjunk mindig egy lépéssel.
-Nyughatatlan, felületes, egyszerre több dolgot csinál, a nagy, komoly beszélgetések untatják ezért érdemes okításainkat vidám, tanulságos tanmesékbe csomagolni.
-Nagyon talpraesett, időnként kétszínű, megbízhatatlan, ezért erősítsük igazságérzetét, tanítsuk meg neki, hogy a lehetőségeket úgy használja ki, hogy másoknak ne okozzon bajt, fájdalmat, ne térjen le a becsület útjáról.
-Kedveli a játszmákat, élvezi szellemi fölényét, szeret idegesítővé válni túlfeszítve a húrt, hogy ne vegyék őt komolyan és ne akarjanak nehéz dolgokat rábízni, azokba őt bevonni.

Uralkodó planétája:a MERKÚR / kicsi, ő kering leggyorsabban a Nap körül/ a játék, mozgásigény, gyorsaság jegyük karaktere.
Az iker-gyerek folyton kompenzálja kicsinységét, igyekszik nálánál kisebb dolgokkal, élőlényekkel /pld. kölyök állatokkal/ körbevenni magát. Jó, ha az ő szobáját az ő méreteihez illő bútorokkal, tárgyakkal rendezzük be, ez biztonságérzetet, ragaszkodást szül, rávehető, hogy óvja és rendben tartsa azt.
A mesékben a kicsi lényekkel: manókkal, törpékkel azonosul. A furfangos népmesék parasztlegényét is kedvelheti, de a szülő figyeljen arra, hogy a tisztesség és a furfang egyensúlyban maradjon. A mesék rövidek, meglepőek, szellemesek legyenek, különben elunja őket. E mesékben a kicsik győzedelmeskedjenek és lassan, de biztosan megnőnek, ezzel a gyermek szorongásait csökkenthetjük.

Kérem, ne feledjék soha, hogy a gyermek horoszkópját ismerő, azt használó szülő jutalma a kiegyensúlyozott, boldog ember.
/Felhasznált irodalom: Böszörményi Gyula – Rákos Péter Gyermekasztrológia c. könyve- 2004.évi kiadás/
Összeállította: Gyimesi Ferencné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése