2010/04/14

Spenótos palacsinta











A szokásos módon 12 db sós palacsintát sütök.

A töltelékük a következő:
Egy 4 literes tálra való spenótot megfőzök (pár perc) leszűrök, és deszkán összevágom. Olyan se túl apró, se túl durva ne legyen.
Egy nagyobbacska tálba teszem, belekeverek 20 dkg túrót, vagy 20 dkg krémsajtot, zúzott foghagymát, őrölt fehér borsot, és egy tojást, de ez el is maradhat.

Egy a palacsintánál valamivel nagyobb tálat megkenek olajjal, és megszórom morzsával, és egy palacsinta, egy réteg spenótos krém.... addig folytatom, amíg elfogynak.

Felül palacsinta legyen.
A tetejére rákenek kb. 1,5 dl tejfölt, amibe előzőleg belekevertem egy kis reszelt sajtot.
Forró sütőben addig sütöm, míg a tetején pirulni kezd a tejföl.

Mutatós, finom, és igazán tavaszi!
Iza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése