2010/02/22

Babák a kézírásban


1. kép Kattints a képre!


2. kép


3. kép

4. kép


5. kép

6. kép
7. kép

8. kép
Mindenki feszülten várja életében azt a nagy pillanatot, mikor kiderül, hogy valóban várandós-e, vagy csak vágyai játékának árnyékában él. A nők nagy része már a menzesz elmaradása előtt is sejti, érzi, hogy nincs egyedül, mégis bizonytalan. Ekkor veszi kezdetét a találgatás, majd az ebből adódó szorongás, hogy lehetséges-e, avagy mégsem...
A feszültség egyre nagyobb, egyre kíváncsibbá tesz, gondolataink mindig e téma körül forognak. Olyan jó lenne mégis tudni, hogy valódiak-e az érzéseink. Másképp tudnánk élni, ha már a menstruáció elmaradása előtt is tudatosak lennénk az eredményben. Jobban odafigyelnénk magunkra, többet pihennénk, és egyértelművé válna a hangulatváltozások, a gyakrabban előforduló fáradtság érzések oka is. Nyugodt szívvel engednénk meg magunknak többet, mert tudnánk, azért tesszük ezt, hogy gyermekünk harmonikusan fejlődhessen.

A grafológia segítségével könnyedén megállapíthatjuk a várandósságot. A tudatalattink már azelőtt jelez a testünknek, mielőtt tudatossá válnánk róla. S ahogy tudatos szféránkat, úgy a tudatalattit is fel lehet tárni az írásunkból, hiszen a kézírás a pszichikum által irányított mozgás, vagyis az agyunk által közvetített jeleket írjuk le a papírra. (A kézírás tehát agyírás! Az agyunk pedig egyaránt tárolja a tudatos és tudatalatti eseményeket!)

Ahogy megfogan gyermekünk, onnantól kezdve az írásunkban is jelen van. Amíg nem történik meg a beágyazódás, addig az írásban is vándorolnak a "baba jelek". Ez kb. egy hét, mialatt az embrió valóban mozgásban van, ugyanis szabadon leúszik a nő méhkürtjébe, és ott beágyazódik a méh tápláló szövetébe. A kézírásban azonban előfordul, hogy ez a változatosság még pár hétig eltart, mert az írást a pszichés hatások is befolyásolják, így leginkább azoknál fordul elő a "jelek" több betűben való megjelenítése, akik bizonytalanok, és szinte még akkor sem hiszik el, hogy bennük él a gyermek, mikor már teszttel is bizonyították.

Mihelyt az anya biztonságban tudja gyermekét, állandósul az írásban a "baba jelek" helye, amely alapján megállapítható az is, hogy az embrió a méh mely részébe ágyazódott be. Ha rendellenesség lépne fel, akkor már itt, e szakaszban is tetten érhető!

Írásunkban minden egyes betűnek szervi megfelelője van, vagyis minden egyes szervünk párhuzamba állítható egy-egy betűvel, pl:
g, j: petefészek
e., m: anyaméh
b: "baba" betű, a babával kapcsolatos érzésekről, a pszichés háttérről ad felvilágosítást.

A várandósság elején, az első pár napban a g és j betűk alsó részén, a hurkokban jelennek meg az ún. "pacák", melyek az időben előrehaladva egyre nagyobbakká, kifejezőbbé válnak, majd kis hólyagocskák alakulnak belőlük, ahogy növekszik az embrió.

Ilyenkor még más betűk is pacásodhatnak, leggyakrabban az a, az o, a b. Minél több jel igazolja, annál biztosabb a baba jelenléte.

Lásd:2. kép: "közepébe", "olaj"(k, o betűk),
3. kép: "nagyjából, "héjas" (gy, a betűk.)

A pontosabb szemléltetés kedvéért mindenütt feltüntetem ugyanazon személy nem gravid és gravid állapotú írását is, (elsősorban a látványos különbségek miatt,) de egyúttal azt is be szeretném bizonyítani ezzel, hogy mi is képesek vagyunk észrevenni írásunk megváltozását, ha tudatosabban élünk, ha jobban odafigyelünk magunkra. (Így elég csak ránézni, ha felmerül a "gyanú", s máris megállapítható az eredmény!)
1. kép - Nem gravid állapot, az írás tiszta, pacamentes.
2. kép - Ugyanazon személy 3 hetes gravid állapotban.
Ha az írás energikus, hosszú végvonások, nagy kilengések, nagyobb írásméret, felfelé tartó, vagy hullámzó sorok, vagyis egyfajta lendületesség, és erős hangulatiság tapasztalható benne, akkor az a várandósság jele! Lásd a 2. képet

Kb. 1-2 hónap elteltével, már állandósul, biztossá válik a pacák helye az írásban, sőt, itt inkább már hólyagocskákról, hurkokról beszélhetünk!Amint látható az alábbi írásmintán is az e betűket szinte megduplázzák a plusz hurkok.
(6. kép "kedvem, meg, hányingerem, képest, egész" szavakban.)

6. kép - Nem gravid állapot.

7. kép - Ugyanazon személy írása 10 hetes gravid állapotban.

A várandósság végéhez közeledve azonban kezd visszatérni az írás a régibe. Egyre kevesebbszer jelennek meg a hólyagocskák. Lelkileg ugyanis már az "elengedésre" készül az ember, tudatalattijában azzal foglalkozik, hogy hamarosan ismét egyedül lesz, és megszakad gyermekével ez a szoros szimbiózisa.
Nem gravid állapot.

8. kép - Ugyanazon személy 37 hetes gravid állapotban.

A 8. képen közölt írásban is csak néhány helyen jelenik meg (újból) "foltokként" a gyermek szimbóluma.
Pl: "fogni", f betűjében, "támaszkodni" k, o betűkben "bizonytalanság" a betűjében. A lefelé tartó sorok egyfajta szomorúságot és fáradtságot sejtetnek, az utolsó idők nehézségeit. De amint túl esünk a nehézségeken, s megszületik az új élet, valami egészen más veszi kezdetét. Az eddig megfoghatatlan, pici foltocska hirtelen csodálatos valósággá válik...

Petschnigné Hirth Edina okleveles grafológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése