2010/10/12

Gyerek-asztrológia – RÁK-gyermek


Ki leszek, ha nagy leszek?

Vajon mit üzennek gyermekünkről a csillagok, milyen titkokat súgnak meg annak, aki képes olvasni bennük?
A sors nem végzet. Akárki is lehet a gyermekünkből, de nem árt, ha értjük csillagjegyének üzenetét…
Tudjuk, a szülőnek a legfontosabb, hogy gyermeke jó, helyes nevelést kapjon. A gyermek szeretne megfelelni szülei elvárásának, ugyanakkor születési jegyének hatása, energiái szerint igyekszik kibontakoztatni egyéniségét. Az akarat és az érdek ütközése által a gyerek lelki sérüléseket gyűjthet be mindjárt élete első éveiben. Ha olyasmire kényszerítjük, olyant várunk el tőle, amihez benne nincs út, akkor boldogtalanná tesszük őt és önmagunkat is. Ha azonban ismerjük rejtett tehetségét, ma még szunnyadó, de a csillagjegyéből kiolvasható jó tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

Asztrológiai szempontból mindenkinek két állatövi jegye van, és ezek közösen határozzák meg életét. A Nap-jegyet a születés napja határozza meg. A Nap minden évben megteszi útját a 12 állatövi jegyen keresztül, ugyanakkor minden egyes napon, amikor felkel, és lenyugszik, szintén áthalad a 12 jegyen.
Az a napszak, amelyben születtél az aszcendens jegye, más néven a „felkelőjegy” az a jegy, amelyik éppen felkelőben van a keleti horizonton a születésed pillanatában. Tehát tizenkét különböző módon lehet valaki pld. „kos”.
Gyermekünk várható jellemét, lehetőségeit előzőeken túl még a jegyéhez tartozó, abban uralkodó planéta karaktere, s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja, vagyis melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen. Nem csoda, hogy az újságokban olvasható jegykarakter-leírások sokszor eltérnek tapasztalatainktól, hiszen nem tudják figyelembe venni az adott személy aszcendensét s a planéták pontos helyzetét a horoszkópban.
Ne feledjük, a világba tiszta lappal, tapasztalatlanul érkező újszülött úgy alakítja ki saját személyiségét, hogy a planéták együttállásából eredő karakter-vázára a közvetlen környezetétől ellesett viselkedésmintákat aggatja fel.
Tehát kivel is élünk együtt, milyen lehetőségek bújnak meg gyermekünkben, miben segítsük, mire bíztassuk, mit igyekezzünk elkerülni, mely időszakban mire számíthatunk? Erről súgnak nekünk a csillagok!

RÁK-gyermek: /június 22.-július 22./ a vízzel labilis, nyári, negatív polaritású (befelé forduló, be- és elfogadó) jegy.

Vezető gondolata:
NEM BÁNTHATSZ, MEGVÉDEM MAGAM! ITT BENT MI MÁR BIZTOSAN NEM BÁNTJUK EGYMÁST, IGAZ?

-Rendkívül mély érzelmi élete van, minden lelki eseményt erősebben él át, mint mások. Vegyük komolyan, vigasztaljuk, de ne dőljünk be érzelmi zsarolásának.
-Csendes, ragaszkodó és hálás, a családtagok hangulatát érzékenyen fogja. Testvéreihez előzékeny, ő enged, hogy elkerülhesse a veszekedést, kiabálást, a szülőnek a háttérből ezt figyelnie kell, nehogy örök védekezésre kényszerüljön.
-Házias, vonjuk be a takarítási, konyhai munkákba, azzal jól motiválható.
-Lelke nagyon törékeny, a közöny, a rideg szó is szomorúvá teheti, maradandó megbántottságot érez ezért bizalmas, bensőséges viszonyt alakítsunk ki vele, hogy igaz társra találjon a szüleiben. Ez nem lesz nehéz, mert ő is családszerető és ragaszkodó, fontosak számára a családi ünnepek, közös programok.
-Védtelen a traumák ellen, gyakran kétségbe esik, bűntudata van, ezért ilyenkor fokozottabban figyeljünk rá, érintsük, öleljük, simogassuk őt. Nyugodt, csendes beszélgetésekkel erőt, bátorságot adjunk neki.
-Csendesebb, magányt jobban kedvelő mint kortársai, a szülőnek némi kényszert kell alkalmaznia, hogy kimozdítsa őt óvó remeteségéből, vigyék emberek közé. Ismerje meg a felnőttek sérülékenységét, fájdalomról, kétségekről beszélhetünk neki ha valamilyen közös probléma merül fel.
-Ha önsajnálattal, hisztériázással, tombolással erőszakolja a környezetére akaratát meg kell állítni, az „ezzel elszomorítod a mamát” érvelés hat rá, mert nem tudja elviselni, hogy valaki körülötte rossz hangulatban van. Sok türelem, bölcsesség és szeretet kell, hogy a kicsi, félénk, gyámoltalan Rák csemete erős páncélú, kiegyensúlyozott jellemű kamasz, majd felnőtt legyen.

Uralkodó planétája: a HOLD / a legerősebb éteri töltéssel bíró, lágy, érzelmi, sejtelmes és engedékeny/
A Hold-víz hatás alatt álló /árapály!/ Rákok érzékenyek, érzelmesek, szeretet-igénylők és nyújtók.
A mesékben az anya a pozitív főszereplő, tőle indul útjára a fiúgyerek s végül a királylányhoz érkezik meg, holdtól-holdig vándorol, miközben erősödik, okosodik, felnőtté válik.
A negatív hősnő a vasorrú bába, a gonosz mostoha ők képviselik az elrettentő példát és megtanítják a gyermeknek melyek azok a megoldások és cselekvések amiket kerülni kell.

Kérem, ne feledjék soha, hogy a gyermek horoszkópját ismerő, azt használó szülő jutalma a kiegyensúlyozott, boldog ember.
/Felhasznált irodalom: Böszörményi Gyula – Rákos Péter Gyermekasztrológia c. könyve- 2004.évi kiadás/
Összeállította: Gyimesi Ferencné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése