2010/10/12

Gyerek-asztrológia – BAK –gyermek


Ki leszek, ha nagy leszek?

Vajon mit üzennek gyermekünkről a csillagok, milyen titkokat súgnak meg annak, aki képes olvasni bennük?
A sors nem végzet. Akárki is lehet a gyermekünkből, de nem árt, ha értjük csillagjegyének üzenetét…
Tudjuk, a szülőnek a legfontosabb, hogy gyermeke jó, helyes nevelést kapjon. A gyermek szeretne megfelelni szülei elvárásának, ugyanakkor születési jegyének hatása, energiái szerint igyekszik kibontakoztatni egyéniségét. Az akarat és az érdek ütközése által a gyerek lelki sérüléseket gyűjthet be mindjárt élete első éveiben. Ha olyasmire kényszerítjük, olyant várunk el tőle, amihez benne nincs út, akkor boldogtalanná tesszük őt és önmagunkat is. Ha azonban ismerjük rejtett tehetségét, ma még szunnyadó, de a csillagjegyéből kiolvasható jó tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

Asztrológiai szempontból mindenkinek két állatövi jegye van, és ezek közösen határozzák meg életét. A Nap-jegyet a születés napja határozza meg. A Nap minden évben megteszi útját a 12 állatövi jegyen keresztül, ugyanakkor minden egyes napon, amikor felkel, és lenyugszik, szintén áthalad a 12 jegyen.
Az a napszak, amelyben születtél az aszcendens jegye, más néven a „felkelőjegy” az a jegy, amelyik éppen felkelőben van a keleti horizonton a születésed pillanatában. Tehát tizenkét különböző módon lehet valaki pld. „kos”.
Gyermekünk várható jellemét, lehetőségeit előzőeken túl még a jegyéhez tartozó, abban uralkodó planéta karaktere, s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja, vagyis melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen. Nem csoda, hogy az újságokban olvasható jegykarakter-leírások sokszor eltérnek tapasztalatainktól, hiszen nem tudják figyelembe venni az adott személy aszcendensét s a planéták pontos helyzetét a horoszkópban.
Ne feledjük, a világba tiszta lappal, tapasztalatlanul érkező újszülött úgy alakítja ki saját személyiségét, hogy a planéták együttállásából eredő karakter-vázára a közvetlen környezetétől ellesett viselkedésmintákat aggatja fel.
Tehát kivel is élünk együtt, milyen lehetőségek bújnak meg gyermekünkben, miben segítsük, mire bíztassuk, mit igyekezzünk elkerülni, mely időszakban mire számíthatunk? Erről súgnak nekünk a csillagok!

Lássuk mik a legfőbb tényezők, amikre a gyermek nevelésekor figyelnünk kell, hogy kiegyensúlyozott, önmagával békében élő felnőtté válhasson.

BAK –gyermek / december 22.- január 20./ a földdel kardinális, téli, negatív polaritású (befelé forduló, be-, és elfogadó) jegy

Vezető gondolata:
RÁM LEHET ÉPÍTENI!

-Megbízható,csendes,törekvő,kitartó és rendkívül értelmes, amennyiben okosan, szeretettel, odafigyeléssel nevelik. Tiszteli a szüleit és érdeklődik a világ iránt.
-Mosolygós, komoly, megfontolt baba, aki szereti a nyugalmat, a már megismert ízeket, élményeket, ezért a család éljen békés, hagyománytisztelő életet.
-Meglepően koraérett, türelmesen figyeli a felnőtteket és pontosan utánozza a tetteiket, de még a viselkedésüket is, ezért különösen vigyázni kell arra, hogy mit teszünk vagy mondunk.
-Jó diplomáciai érzéke és kimeríthetetlen türelme van, kivár, és végül mindig eléri, amit akar. Nehéz vele vitatkozni, ha már kialakult a saját véleménye, végül úgyis neki lesz igaza. Nem az erejével, fürgeségével, ügyességével győzedelmeskedik, inkább a kitartása vezet eredményre. Remek humorérzéke van, nyitottságra és felszabadultságra érdemes okítani, vidámságát és humorát erősíteni.
-Számára a játék, a szórakozás, az ünnep is megtervezendő feladat, a szülők tanítsák meg őt a lazításra, a felhőtlen, szorongásoktól mentes örömre, közös játékkal mutassák meg milyen kellemes dolog a kikapcsolódás.
-A szabályok túlzott, mániákus tiszteletére hajlamos, az életét törvényekkel, szokásokkal zsúfolná tele és a környezetét is azok betartására szeretné kényszeríteni. Hogy ne váljék belőle szikár, elutasító és lekezelő bürokrata, az átlagnál is több érzelemmel, szeretettel vegyék körül, legyen a családi hagyomány része a kedvesség, a mosoly, az ölelés.
-Gyűlöli a tétlenséget, biztosítsunk számára értelmes elfoglaltságot, győzzük meg, hogy gyerekes játékai éppoly fontosak mint ha a ház körül segít.
-Az iskolai sikereket természetesnek veszi, hiszen megdolgozik érte. Kudarc esetén figyeljünk rá, hogy panaszkodja ki magát, mert komorrá, keserűvé képes válni. Szívesen vállal tisztségeket /napos, ügyeletes/ és buzgón írja a rossz pontokat a tanító néni számára, ezért félhetnek tőle és utálják. Tanítsuk meg neki, hogy a törvények fontosak, de a leglényegesebb szabály az emberség.

Uralkodó planétája: a SZATURNUSZ / messzi és titokzatos bolygó, mely gyűrűkkel rendelkezik, mint az Uránusz. A fegyelmezés, nevelés, korlátozás mind Szaturnusz jelleg, rideg, száraz, ellenséges erő/
Negatív mesefigurái: a gonosz boszorkányok, vén varázslók, hideg hüllők, ezek bénultságot, kővé merevedést okoznak. Pozitív figurái: a bölcs öreg remete, vagy anyó aki elkülönülten él a világtól, de jó. Az ésszel, erővel, ügyességgel, leleményességgel győzedelmeskedő szereplők megértetik vele, hogy az emberek számára fontosabb a törvények betartása, mint a minden áron való engedelmesség.

Kérem, ne feledjék soha, hogy a gyermek horoszkópját ismerő, azt használó szülő jutalma a kiegyensúlyozott, boldog ember.
/Felhasznált irodalom: Böszörményi Gyula – Rákos Péter Gyermekasztrológia c. könyve- 2004.évi kiadás/
Összeállította: Gyimesi Ferencné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése