2010/08/13

Alma, barack chatni recept

Nagyon finom, nekem legalábbis nagyon ízlik. Rizsre, pirítósra.... 1 kg alma, vagy barack, de paradicsomból is jó, - apró kockára vágva 1-2 nagy fej hagyma, apró kockára vágva 2 dl alma vagy borecet 50 dkg cukor 10 dkg mazsola 1 kiskanál só 3 kiskanál curry por 1 evőkanál mustármag diónyi reszelt friss gyömbér 2 gerezd foghagyma, apróra vágva Mindent egy fazékba kell szórni, miután felforrt, közepes lángra tenni, és 1 órát főzni. A vége felé többször meg kell keverni, nehogy leégjen. Forró, száraz üvegbe merni, lekötni, és száraz dunsztban hagyni kihűlni. Ebből a mennyiségből 3 db 370 ml-es üveggel lesz. Sokáig eláll, de frissen is lehet enni. Izama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése