2010/02/14

Öltözzetek ki!

Beszéljünk kicsit az öltözködésről. Nem a divatról, hanem a ruhákról, ami eltakarja, megmutatja, védi... a testünket. A városban járva-kelve, elnézem az embereket, és az az érzésem, mintha mindenki a vásárba vagy a bolhapiacra indulna.Egyenruhába járnak az emberek, olyanban, amilyeneket mások is viselnek. Azt érzem, nem jól van ez így.
Első lépésként meg kellene szeretni magunkat. Mert nem szeretjük ám úgy, ahogy kellene, feltétel nélkül. Gondoskodni gondoskodunk magunkról, de hogy szeretnénk is???És miután megbarátkoztunk a testünkkel, és megszerettük magunkat, menjünk oda a szekrényünkhöz. Mi nők a férfiak agyára szoktunk menni, hogy nincs mit felvenni, pedig tele a szekrény. Na de mivel?
Kedves férfi társaim, és nők! Ez valószínű azért van, mert nincs benne a megfelelő szín és fazon.Vajon a szekrényben lévő ruhák stílusa, színe megfelel nekünk, vagy másnak öltözünk? A ruha, egy réteg rajtunk, ami láthatóvá teszi, bár kódolt formában, hogy kik is vagyunk. (Szerencse, hogy ezt a kódot kevesen tudják megfejteni).
Jön a tavasz, minden megújul, van még egy kis időnk, hogy ezt a dolgot is átgondoljuk.
Első lépésként találjuk meg a saját színeinket. Pl: egy fekete hajú, fehér bőrű nő, ne járjon barnába és a szőke, kés szemű ne hordjon fekete ruhát! (Ha valaki bizonytalan e téren, szívesen segítek). És igenis minden alkalomra más-más ruha kell! Ez nem feltétlenül pénz kérdés!
A háromdimenziós világ álruháitól meg kell szabadulni! Észrevettem magamon, főleg így évszakváltáskor, hogy egy-egy régi ruha visszahúz, benne akar tartani a régi szerepekben. A kényelmes ruhák maradhatnak, amikben a hétköznapokban jól érezzük magunkat, mert ha fáradtak vagyunk, ezek biztonságot nyújtanak. Persze leginkább olyan ruhákra van szükségünk, olyan mindennapi viseletekre, amik jól állnak, a színük és a fazonjuk rezonál a bensőnkkel.
Azt a pár ünneplős ruhát is erős nagyítón keresztül vizsgáljuk meg, hiszen az ünnep az mégiscsak az élet felsőbb oktávja.
Szükségünk van olyan ruhákra, amikben káprázatosan érezzük magunkat. Ezeket gyakrabban kellene viselni. És be kell szerezni a következő lépés ruháit. Ezek a jövőbeni énünket fejezik ki. Általában ezekben még bizonytalanok vagyunk emberek között, de ez nem baj, hordjuk őket egyelőre otthon, hogy hozzászokjunk.
Tehát ébresztő! Legyünk tudatában magunknak, az életünknek, és igen az öltözködésünknek is. Kezdjük el megváltoztatni a régi mintákat. Éljünk az új tavasz kínálta lehetőségekkel! Kalandra fel! Férfiak is!
Izama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése