2011/03/26

Várandósági szédülés egyik lelki oka


Amennyiben a nő nem várt gyermek volt, vagy édesanyja ijedtséggel reagált, amikor felfedezte terhességét, úgy a babavárás idején előfordulhat szédülés. Mélyről felbukkannak nála ezek az érzések a saját magzati korából, melyeket már régen eltemetett, de hasonló érzést kiváltó helyzetekben felszínre törnek.
Lehet ezen segíteni. Ajánlatos egy gyertyát gyújtani. Idézze fel édesanyja arcát, és mondja ki: „Noha nem tudom milyen körülmények közt éltél édesanyám akkor, de elfogadom, hogy úgy reagáltál arra akkor, ahogyan, amikor én megfogantam. Ezennel tudatosan feloldom magamban ezt a kötést, mely egész életemre rányomja a bélyegét, hogy nem örültél nekem azonnal.” Érezze át a kijelentését, és higgye el, hogy ez megvalósul.
Ugyanis a baba már a beágyazódástól kezdve érzi, hallja, tudja anyja minden érzését, gondolatát, és hallja, tudja közvetlen környezetének minden gondolatát, s főleg azt, ami rá vonatkozik. Amennyiben nem örülnek jöttének, ez a szívszorító érzés meghatározó lesz egész életére nézve. Kisebb lehet az önbizalma, kevésbé becsüli magát, mint azon társai, akiket rögtön örömmel vártak.
Ezáltal szédülést válthat ki benne, ha felnőttként várandós lesz.
Írta: Kemény Veronika
Ajánlott irodalom: Rüdiger & Margit Dahlke, Volker Zahn: Út az életbe, a születés teljessége, Holistic Kiadó 2010
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése