2010/10/12

Gyerek-asztrológia – VÍZÖNTŐ- gyermek


Ki leszek, ha nagy leszek?

Vajon mit üzennek gyermekünkről a csillagok, milyen titkokat súgnak meg annak, aki képes olvasni bennük?
A sors nem végzet. Akárki is lehet a gyermekünkből, de nem árt, ha értjük csillagjegyének üzenetét…
Tudjuk, a szülőnek a legfontosabb, hogy gyermeke jó, helyes nevelést kapjon. A gyermek szeretne megfelelni szülei elvárásának, ugyanakkor születési jegyének hatása, energiái szerint igyekszik kibontakoztatni egyéniségét. Az akarat és az érdek ütközése által a gyerek lelki sérüléseket gyűjthet be mindjárt élete első éveiben. Ha olyasmire kényszerítjük, olyant várunk el tőle, amihez benne nincs út, akkor boldogtalanná tesszük őt és önmagunkat is. Ha azonban ismerjük rejtett tehetségét, ma még szunnyadó, de a csillagjegyéből kiolvasható jó tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

Asztrológiai szempontból mindenkinek két állatövi jegye van, és ezek közösen határozzák meg életét. A Nap-jegyet a születés napja határozza meg. A Nap minden évben megteszi útját a 12 állatövi jegyen keresztül, ugyanakkor minden egyes napon, amikor felkel, és lenyugszik, szintén áthalad a 12 jegyen.
Az a napszak, amelyben születtél az aszcendens jegye, más néven a „felkelőjegy” az a jegy, amelyik éppen felkelőben van a keleti horizonton a születésed pillanatában. Tehát tizenkét különböző módon lehet valaki pld. „kos”.
Gyermekünk várható jellemét, lehetőségeit előzőeken túl még a jegyéhez tartozó, abban uralkodó planéta karaktere, s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja, vagyis melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen. Nem csoda, hogy az újságokban olvasható jegykarakter-leírások sokszor eltérnek tapasztalatainktól, hiszen nem tudják figyelembe venni az adott személy aszcendensét s a planéták pontos helyzetét a horoszkópban.
Ne feledjük, a világba tiszta lappal, tapasztalatlanul érkező újszülött úgy alakítja ki saját személyiségét, hogy a planéták együttállásából eredő karakter-vázára a közvetlen környezetétől ellesett viselkedésmintákat aggatja fel.
Tehát kivel is élünk együtt, milyen lehetőségek bújnak meg gyermekünkben, miben segítsük, mire bíztassuk, mit igyekezzünk elkerülni, mely időszakban mire számíthatunk? Erről súgnak nekünk a csillagok!

Lássuk mik a legfőbb tényezők, amikre a gyermek nevelésekor figyelnünk kell, hogy kiegyensúlyozott, önmagával békében élő felnőtté válhasson?

VÍZÖNTŐ- gyermek /január 21. – február 18./ a levegővel fix, téli, pozitív polaritású (kifelé forduló, aktív, érzelmi) jegy.

Vezető gondolata:
SZABADSÁG, EGYENLŐSÉG, TESTVÉRISÉG!

-Nem lehet mellette unatkozni, szétveti az életerő, a szabadságvágy és a tenni akarás. Énje kiteljesítésére, megvalósítására törekszik, figyeli a családot és véleményt is formál mindenkiről. Nevelése igazi erőpróba.
-Nyílt, egész életében gyermekien naiv tud maradni, ha csalódások nem keserítik meg. Szereti a szüleit, de nincs meg benne a tisztelet, előbb bizonyítani kell, hogy a felnőttek érdemesek a megbecsülésre /jó példa, emberségesség, igazságosság/.
-Közösségbe előbb jól beilleszkedik, majd robban, lázad, mivel jegykaraktere jellemző vonása a függetlenségre való olthatatlan vágy. Ösztönösen, gondolkodás nélkül hárítja a parancsokat, utasításokat.
-A bűnt, hazugságot, csalást megveti, s harcol ellene. Nem kedvel és tisztel semmiféle hatalmat. Vegyék őt komolyan, egyenlő félnek tekintve, hisz ő egy gyermektestbe rejtett békeharcos, forradalmár, ne gügyögjünk, selypegjünk neki, és mellőzzük a szeretetrohamokat.
-Hajlama van a fanatizmusra, a belső fantázia-világ kialakítására, ez leginkább a kamaszkor lázadó időszakában nyilvánul meg. Hogy ne váljék kezelhetetlenné, már egészen kis korban muszáj bizalmas viszonyt kiépíteni vele.
-A tiltás, elutasítás makacsságra ösztönzi, s végül mindent /hiszti, ruha-balesetek stb./ el fog követni, hogy akaratát érvényesítse. Be kell őt vonni az előkészületekbe, tervezésekbe, mert ha úgy érzi, hogy egyenrangú félként joga van, akkor nem akar majd ellenszegülni, sőt támogatja a mások kívánságát is.
-Technikai érzéke átlagon felüli, figyelni kell rá, mert könnyen képernyő-függővé válhat.

Uralkodó planétája: az URÁNUSZ /a Naprendszer legrenitensebb bolygója, mivel a tengelye a Nap felé mutat, ő a különcség, az extremitás és az egyedi megoldások planétája/
Mesékben az udvari bolond alakját kedvelheti, aki a meghökkentés képviselője. Számára a rövid, humoros, lényegre törő történetek érdekesek, ahol a főhős az igazság bajnoka.

Kérem, ne feledjék soha, hogy a gyermek horoszkópját ismerő, azt használó szülő jutalma a kiegyensúlyozott, boldog ember.
/Felhasznált irodalom: Böszörményi Gyula – Rákos Péter Gyermekasztrológia c. könyve- 2004.évi kiadás/
Összeállította: Gyimesi Ferencné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése