2010/10/12

Gyerek-asztrológia – MÉRLEG–gyermek


Ki leszek, ha nagy leszek?

Vajon mit üzennek gyermekünkről a csillagok, milyen titkokat súgnak meg annak, aki képes olvasni bennük?
A sors nem végzet. Akárki is lehet a gyermekünkből, de nem árt, ha értjük csillagjegyének üzenetét…
Tudjuk, a szülőnek a legfontosabb, hogy gyermeke jó, helyes nevelést kapjon. A gyermek szeretne megfelelni szülei elvárásának, ugyanakkor születési jegyének hatása, energiái szerint igyekszik kibontakoztatni egyéniségét. Az akarat és az érdek ütközése által a gyerek lelki sérüléseket gyűjthet be mindjárt élete első éveiben. Ha olyasmire kényszerítjük, olyant várunk el tőle, amihez benne nincs út, akkor boldogtalanná tesszük őt és önmagunkat is. Ha azonban ismerjük rejtett tehetségét, ma még szunnyadó, de a csillagjegyéből kiolvasható jó tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

Asztrológiai szempontból mindenkinek két állatövi jegye van, és ezek közösen határozzák meg életét. A Nap-jegyet a születés napja határozza meg. A Nap minden évben megteszi útját a 12 állatövi jegyen keresztül, ugyanakkor minden egyes napon, amikor felkel, és lenyugszik, szintén áthalad a 12 jegyen.
Az a napszak, amelyben születtél az aszcendens jegye, más néven a „felkelőjegy” az a jegy, amelyik éppen felkelőben van a keleti horizonton a születésed pillanatában. Tehát tizenkét különböző módon lehet valaki pld. „kos”.
Gyermekünk várható jellemét, lehetőségeit előzőeken túl még a jegyéhez tartozó, abban uralkodó planéta karaktere, s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja, vagyis melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen. Nem csoda, hogy az újságokban olvasható jegykarakter-leírások sokszor eltérnek tapasztalatainktól, hiszen nem tudják figyelembe venni az adott személy aszcendensét s a planéták pontos helyzetét a horoszkópban.
Ne feledjük, a világba tiszta lappal, tapasztalatlanul érkező újszülött úgy alakítja ki saját személyiségét, hogy a planéták együttállásából eredő karakter-vázára a közvetlen környezetétől ellesett viselkedésmintákat aggatja fel.
Tehát kivel is élünk együtt, milyen lehetőségek bújnak meg gyermekünkben, miben segítsük, mire bíztassuk, mit igyekezzünk elkerülni, mely időszakban mire számíthatunk? Erről súgnak nekünk a csillagok!

Lássuk mik a legfőbb tényezők, amikre a gyermek nevelésekor figyelnünk kell, hogy kiegyensúlyozott, önmagával békében élő felnőtté válhasson?

MÉRLEG–gyermek /szeptember 24.-október 23./ a levegővel kardinális, őszi, pozitív polaritású (kifelé forduló, aktív, érzelmi) jegy.

Vezető gondolata:
AKKOR VAGYOK RENDBEN, HA TE RENDBEN LEVŐNEK /SZÉPNEK, OKOSNAK stb./ LÁTSZ!

-Kedvességével, bájos kisugárzásával mosolyra, ölelésre készteti a felnőtteket. Rosszul tűri, ha szomorúságot, bánatot, félelmet érez a környezetében, ő lesz a „nagy vigasztaló”.
-Rendkívüli mértékben szüksége van a kiegyensúlyozott, csendes és nyugodt családi életre, igyekezzünk megkímélni a durva konfliktusoktól. Sokat beszélgessünk vele, hogy érezze a család összetartását, s el is merje mondani szomorúságai valódi okát.
-Örökösen simogatásra, ölelésre, dicséretre vágyik, mert önbecsülése, pozitív énképe gyenge, másoktól várja a megerősítést, környezete tükrében nézi, látja önmagát.
-Órákig képes bárkivel elbeszélgetni, vagy meghallgatni másokat. Nagyon empatikus, a környezetében élőknek segíteni szeretne, ezért rengeteg barátja lehet. Jó humorával az események középpontjába kerülhet.
-A diplomatikusság és kompromisszumkészség mestere, ösztönösen rátalál az egyensúlyra. De nagyobb korában határt kell ennek szabni, mert az a bizonytalanságából fakad, nehogy
egyhelyben topogó, döntésképtelen felnőtt váljék belőle. Biztatással vegyük rá, hogy döntsön magáról.
-Láthatatlan „lélekantennáival” fel tudja deríteni mások titkolt hangulatát, érzésvilágát, gondolatait, és ezt ki is használhatja /manipulál/, de olyan finoman, hogy a szülő csak később jön rá mi történt. Amikor rádöbbenünk, hogy az orrunknál fogva vezetett bennünket beszélgessünk el vele, de ne pirítsunk rá, ne szégyenítsük meg. Jobban tudunk rá hatni azzal, hogy: „a mamát most elszomorítottad”, ekkor ő, mivel nem akar bánatot, bajt látni, érezni maga körül, inkább dönt: nem teszi többé.

Uralkodó planétája: a VÉNUSZ / Esthajnalcsillag a magyar mondákban, melyről a szépség, harmónia és a nőiesség jut eszünkbe elsősorban, de a birtoklás, befogadás, a vonzás és a vonzódás, a csábítás erejét is magában hordozza/.
A kis-Mérleg az érintést, simogatást gátlás nélkül alkalmazza ismerkedés közben, kedvességével kitűnik a többi jegykarakter közül. Később a nevelés során a vénuszi elem „felöltözködik”, álarcot vesz fel, szégyenlősen takargatni kezdi magát, de ha nem éri sok visszautasítás, trauma, egész életében ragaszkodó, emberbaráti lesz. Nagyon érzékeny, szeretetéhsége átlagon felüli, könnyű megbántani, sokáig duzzog, hajlamos magába fordulni, visszahúzódóvá válik, ekkor legyünk hozzá nagyon türelmesek, játszunk, meséljünk, beszélgessünk vele sokat. A szépséghez, sziporkázáshoz való vonzódását nem kell kielégíteni mindig, különben olyan kamaszt nevelünk, aki dührohamot kap, ha nem vesszük meg neki a kirakat kincseit.
A mesékben a szépséges királykisasszonyokhoz, tündérekhez vonzódnak, azokhoz szeretnének hasonlítani, még akkor is, ha fiúk.

Kérem, ne feledjék soha, hogy a gyermek horoszkópját ismerő, azt használó szülő jutalma a kiegyensúlyozott, boldog ember.
/Felhasznált irodalom: Böszörményi Gyula – Rákos Péter Gyermekasztrológia c. könyve- 2004.évi kiadás/
Összeállította: Gyimesi Ferencné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése