2010/10/12

Gyerek-asztrológia – SZŰZ- gyermek


Ki leszek, ha nagy leszek?

Vajon mit üzennek gyermekünkről a csillagok, milyen titkokat súgnak meg annak, aki képes olvasni bennük?
A sors nem végzet. Akárki is lehet a gyermekünkből, de nem árt, ha értjük csillagjegyének üzenetét…
Tudjuk, a szülőnek a legfontosabb, hogy gyermeke jó, helyes nevelést kapjon. A gyermek szeretne megfelelni szülei elvárásának, ugyanakkor születési jegyének hatása, energiái szerint igyekszik kibontakoztatni egyéniségét. Az akarat és az érdek ütközése által a gyerek lelki sérüléseket gyűjthet be mindjárt élete első éveiben. Ha olyasmire kényszerítjük, olyant várunk el tőle, amihez benne nincs út, akkor boldogtalanná tesszük őt és önmagunkat is. Ha azonban ismerjük rejtett tehetségét, ma még szunnyadó, de a csillagjegyéből kiolvasható jó tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

Asztrológiai szempontból mindenkinek két állatövi jegye van, és ezek közösen határozzák meg életét. A Nap-jegyet a születés napja határozza meg. A Nap minden évben megteszi útját a 12 állatövi jegyen keresztül, ugyanakkor minden egyes napon, amikor felkel, és lenyugszik, szintén áthalad a 12 jegyen.
Az a napszak, amelyben születtél az aszcendens jegye, más néven a „felkelőjegy” az a jegy, amelyik éppen felkelőben van a keleti horizonton a születésed pillanatában. Tehát tizenkét különböző módon lehet valaki pld. „kos”.
Gyermekünk várható jellemét, lehetőségeit előzőeken túl még a jegyéhez tartozó, abban uralkodó planéta karaktere, s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja, vagyis melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen. Nem csoda, hogy az újságokban olvasható jegykarakter-leírások sokszor eltérnek tapasztalatainktól, hiszen nem tudják figyelembe venni az adott személy aszcendensét s a planéták pontos helyzetét a horoszkópban.
Ne feledjük, a világba tiszta lappal, tapasztalatlanul érkező újszülött úgy alakítja ki saját személyiségét, hogy a planéták együttállásából eredő karakter-vázára a közvetlen környezetétől ellesett viselkedésmintákat aggatja fel.
Tehát kivel is élünk együtt, milyen lehetőségek bújnak meg gyermekünkben, miben segítsük, mire bíztassuk, mit igyekezzünk elkerülni, mely időszakban mire számíthatunk? Erről súgnak nekünk a csillagok!

Lássuk mik a legfőbb tényezők, amikre a gyermek nevelésekor figyelnünk kell, hogy kiegyensúlyozott, önmagával békében élő felnőtté válhasson?

SZŰZ- gyermek / augusztus 24. – szeptember 23./ a földdel labilis, nyári, negatív polaritású (befelé forduló, be –és elfogadó) jegy.

Vezető gondolata:
MEGÉRTEM ÉS RENDBE RAKOM!

-Éles eszű, szolgálatkész, kedves, házias, családcentrikus, törekvő, a rendet, rendezettséget kedveli. Fokozottan érzékeny, sérülékeny ezért több törődést, gondoskodást igényel, rengeteg szeretet lakozik benne.
-Alapos, lelkiismeretes, takarékos, tiszta. Igyekezzünk önállóságra nevelni és ügyeljünk arra, nehogy túlságosan rendmániás, saját korlátai között szorongó személyiséggé váljon. Ügyeljünk arra, hogy a családi harmónia ne bomoljon meg körülötte, de ha mégis, akkor legyen mellette valaki, aki megnyugtatja, elmagyarázza neki a baj okát.
-A hazudozást, bántást rosszul tűri, a váratlan, logikátlan dolgok nyugtalanítóak számára, a rend, a kiszámíthatóság neki egyenlő a boldogsággal. Őt arra kell bíztatni, hogy lazítson kicsit, nem kell mindent azonnal a helyére tenni, mivel e túlzásoktól görcsösé válhat.
-A magánélet nála szent dolog, ne faggassuk, mert akkor zárkózottabbá tesszük, inkább legyünk a közelében, türelmesen adjunk neki alkalmat arra, hogy megnyíljon.
-Őt nem a diadal, a sikerélmény érdekli, mindig az abszolút rendre törekszik. Szeret aprólékos feladatokkal foglalkozni, de ne hagyjuk, hogy ezekben elvesszen, legyünk határozottak, zökkentsük ki őt pepecselő állapotából. Lényeges, hogy a szülők erősítsék meg az önbizalmát, hogy ő okos és ügyes, tehát képes gyorsan és jól dönteni.
-Az önfeláldozásig kötelességtudó, gyakran szorong /mi lesz ha…/ és önvád gyötri, már kicsi korában tanítsuk meg szórakozni, kikapcsolódni, felszabadultan játszani, pihenni, nehogy barátok nélkül maradjon rögeszmésen a feladataival.

Uralkodó planétája: a MERKÚR /ő kering leggyorsabban a központi égitest körül, mérete nem nagy. Ő a gyermekek planétája/
A szűz-gyermek elveszettnek érzi magát a mi óriási felnőtt világunkban, mivel önbizalma nem nagy, erősítsük kitűnő tulajdonságait: ügyességét, eszességét. A világ akkor biztonságos, átlátható számára, ha mindennek van helye, s azt oda is tesszük, ezért rendszerezéssel kompenzál. Kedves tárgyaihoz erősen ragaszkodik, megkérdezése nélkül soha ne dobjunk ki semmit a gyűjteményéből.
A mesékben a számára ideális méretű manók, törpék, állatok a mesehősök, akik lehetnek nyerők, ha az erejük helyett az eszüket használják. Racionális az ízlésvilága, a túlságosan kitalált lények untathatják, a logikátlan cselekmények nyugtalaníthatják. A hosszabb meséket is szereti, lényeg az, hogy azonosulni tudjon a főhőssel, aki saját győzelmét kivívva erősíti a kis szűz önbecsülését.

Kérem, ne feledjék soha, hogy a gyermek horoszkópját ismerő, azt használó szülő jutalma a kiegyensúlyozott, boldog ember.
/Felhasznált irodalom: Böszörményi Gyula – Rákos Péter Gyermekasztrológia c. könyve- 2004.évi kiadás/
Összeállította: Gyimesi Ferencné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése