2010/10/12

Gyerek-asztrológia – HALAK- gyermek


Ki leszek, ha nagy leszek?

Vajon mit üzennek gyermekünkről a csillagok, milyen titkokat súgnak meg annak, aki képes olvasni bennük?
A sors nem végzet. Akárki is lehet a gyermekünkből, de nem árt, ha értjük csillagjegyének üzenetét…
Tudjuk, a szülőnek a legfontosabb, hogy gyermeke jó, helyes nevelést kapjon. A gyermek szeretne megfelelni szülei elvárásának, ugyanakkor születési jegyének hatása, energiái szerint igyekszik kibontakoztatni egyéniségét. Az akarat és az érdek ütközése által a gyerek lelki sérüléseket gyűjthet be mindjárt élete első éveiben. Ha olyasmire kényszerítjük, olyant várunk el tőle, amihez benne nincs út, akkor boldogtalanná tesszük őt és önmagunkat is. Ha azonban ismerjük rejtett tehetségét, ma még szunnyadó, de a csillagjegyéből kiolvasható jó tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

Asztrológiai szempontból mindenkinek két állatövi jegye van, és ezek közösen határozzák meg életét. A Nap-jegyet a születés napja határozza meg. A Nap minden évben megteszi útját a 12 állatövi jegyen keresztül, ugyanakkor minden egyes napon, amikor felkel, és lenyugszik, szintén áthalad a 12 jegyen.
Az a napszak, amelyben születtél az aszcendens jegye, más néven a „felkelőjegy” az a jegy, amelyik éppen felkelőben van a keleti horizonton a születésed pillanatában. Tehát tizenkét különböző módon lehet valaki pld. „kos”.
Gyermekünk várható jellemét, lehetőségeit előzőeken túl még a jegyéhez tartozó, abban uralkodó planéta karaktere, s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja, vagyis melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen. Nem csoda, hogy az újságokban olvasható jegykarakter-leírások sokszor eltérnek tapasztalatainktól, hiszen nem tudják figyelembe venni az adott személy aszcendensét s a planéták pontos helyzetét a horoszkópban.
Ne feledjük, a világba tiszta lappal, tapasztalatlanul érkező újszülött úgy alakítja ki saját személyiségét, hogy a planéták együttállásából eredő karakter-vázára a közvetlen környezetétől ellesett viselkedésmintákat aggatja fel.
Tehát kivel is élünk együtt, milyen lehetőségek bújnak meg gyermekünkben, miben segítsük, mire bíztassuk, mit igyekezzünk elkerülni, mely időszakban mire számíthatunk? Erről súgnak nekünk a csillagok!

Lássuk mik a legfőbb tényezők, amikre a gyermek nevelésekor figyelnünk kell, hogy kiegyensúlyozott, önmagával békében élő felnőtté válhasson?

HALAK- gyermek / február 19.- március 20./ a vízzel labilis, téli, negatív polaritású (befelé forduló, be- és elfogadó) jegy.

Vezető gondolata:
KÖSZÖNÖM, HOGY SEGÍTHETEK!

-Ő a nagy bizonytalan, örökké tétova, merengő, aki saját álmain keresztül látja a világot. Alapvetően éteri lény, eleinte folyton bizonytalan, megrémül, sírva fakad. Lelke rendkívül érzékeny, ezért vigyázzunk arra, hogy ne kíméljük túl, ne kényeztessük el, mert soha nem fog megerősödni.
-Hiányzik belőle az önzés, az ego uralma, azt lesi miben lehetne szolgálatára környezetének, semmiféle önvédelemmel nem rendelkezik,elő kell segíteni annak kifejlődését. Bíztassuk akcióra, cselekvésre, döntésre és véleményalkotásra, muszáj megtanulnia nemet mondani, különben kiszolgáltatottá válhat egy erősebb jellemnek.
-Ritkán fog ellentmondani, szinte soha nem makacskodik. Szidalmazással, büntetéssel nem szabad a gyengécske, önálló akaratát elnyomni, de vigyázni kell, hogy jó irányba erősödjék tovább. Éledő döntésképességét dicsérjük arra okítva, hogy a negatív irányokat ne válassza, a dicséretre ki van éhezve.
-Könnyen nevelhető apróság, aki mindenkit tisztel, rajongva szeret, míg nem csalódik benne. Mindenkit önmagával egyenlőként kezel, számára a család tagjai közé tartoznak a háziállatok, sőt a szobanövények is. Olykor túlzottan szeret gondoskodni, gyakorlatiassá kell nevelni.
-Ne gúnyoljuk ki idealizmusa miatt, ő mesevilágban él, nem képes onnan kilépni, ne romboljuk szét ezt az állapotot, mert fantázia világot teremt maga köré és végül teljesen elszakad a valóságtól. Utazzanak a szülők a kis-Hallal a mesevilágba, különben soha nem fogják megérteni miről beszél, mit érez, mit miért tesz.
-Az önfeláldozás állapotában való élés sok energiáját felemészti, az állandósult pszichés stresszt a gyerek csak álmodozással képes kipihenni. Az álomországba menekülő Halak gyerek felnőve folytatja a már megszokott önfeláldozó életstílust, ők azok, akik könnyen az alkohol, a drog vagy a vallási fanatizmus csapdáiba esnek. Éreztessük vele, hogy amit elvárunk tőle, az saját személyiségének kiegyensúlyozott megteremtése.
-Könnyen elcsábítható negatív irányba, ő lesz az ügyeletes balek, ezért a szülők feladata, hogy már kis korban egyértelmű értékrenddel ajándékozzák meg, mely segít a későbbiekben a helyes döntést hozni. Hitessük el vele, hogy értékes, szeretni való, igazi egyéniség, aki jobbat érdemel annál, hogy kiszolgáltatottja legyen mások akaratának.

Uralkodó planétája: a NEPTUNUSZ /titokzatos bolygó, hozzá tartoznak a színek, szagok, vegyi folyamatok, a ködszerű amorf alakzatok, egymásba mosdó formák/.
Mesékben a neptuni jelleg a hazugságokban, a megtévesztésben, ármányban ölt alakot, ahol a szereplők csellel, csalással érik el céljukat. Ezeket a szituációkat használjuk nevelésre, kitárgyalva az ilyen eseményeket, elplántálni bennük a helyes erkölcsi értékrend alapjait. A kiegyensúlyozott, önmagával békében élő Halak gyakran válik művésszé, karitatív munkássá, pappá, apácává.

Kérem, ne feledjék soha, hogy a gyermek horoszkópját ismerő, azt használó szülő jutalma a kiegyensúlyozott, boldog ember.
/Felhasznált irodalom: Böszörményi Gyula – Rákos Péter Gyermekasztrológia c. könyve- 2004.évi kiadás/
Összeállította: Gyimesi Ferencné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése