2010/09/16

Padlizsán pástétom‏

2 db nagyobbacska padlizsánt apró kockára vágok, és kevés olajon megfonnyasztom.
Kicsi sót teszek rá.
2 fej hagymát egészen apró kockára vágok, besózom, állni hagyom.
Ha a padlizsán már jó puha (mállós), pár percre beledobom a kinyomkodott sózott hagymát.
Hagyom kicsit kihűlni.
Belenyomok egy nagy tubus majonézt, fél citrom levét, egy evőkanál mustárt, kevés szerecsendiót reszelek bele, pici fehér borsot, és egy evőkanál porcukrot. Villával összekeverem az egészet. Azért villával, mert ezzel a padlizsán még jobban összetörik, és az egész krémesebb lesz.
Hűtőben tárolom, de ez nem szokott hosszú idő lenni.
Friss tönköly zsömlével mennyei :)
Izama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése