(Ha a képre kattintasz, nagyban látható)
Hozzávalók:
80 dkg teljesőrlésű tönkölyliszt
3/4 élesztő
2,5-3 dl tej (én házi tejet használok)
egy csapott kiskanál só
egy csapott evőkanál cukor
15-20 dkg reszelhető sajt, vagy 2db tömlős krémsajt
3 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:A langyos tejben feloldom a cukrot, és beleteszem az élesztőt, és felfuttatom.
Egy nagyobbacska keverő tálba beteszem a lisztet, sót, 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, de nem az összes tejjel, mert lehet, hogy nem fog mind kelleni.
És JÓL kidolgozom.
Olyan se kemény, se puha állagú legyen, tulajdonképpen ez egy kenyértészta.
Meleg helyen (én télen a sütőbe szoktam tenni) a duplájára kelesztem. Hogy ez mennyi idő, az leginkább a hőmérséklettől, az élesztőtől, a.... ??? függ. Kb. fél óra.
Aztán ha megkelt, az aranymetszés szabályai szerint kettévágom, egy harmad - két harmad arányban.A kétharmadból lesz 4 db buci.
Az egy harmadot pedig jó vékonyra kinyújtom. Beteszem ügyesen a tepsibe, megkenem egy kanál olajjal, és megszórom reszelt sajttal, vagy rákenem a krémsajtot.
Ráhajtom a másik felét, kicsit megszurkálom villával, és a tetejét megkenem tejjel.
A bucik tetejét is, ettől szép pirosra sülnek. Ha nem kenem meg, akkor mattra sül, de ez semmit nem ront az élvezeti értékén.
Langyos sütőben kb. 10 percet hagyom pihenni, majd 250 fokon sütöm kb. 15 percet, 200 fokon tíz percet.
Az idők csak kb. értékek, sütőnként változhatnak valamennyit. Én villanysütőben sütöm, ventilátoros fokozaton.Amikor megsült, kiveszem, de csak a lepényt, a bucikat visszateszem még sülni kb. 10 percet.
És kész!
Ha nem így néz ki, valamit elrontottatok. Kérdezzetek!
Iza :)
80 dkg teljesőrlésű tönkölyliszt
3/4 élesztő
2,5-3 dl tej (én házi tejet használok)
egy csapott kiskanál só
egy csapott evőkanál cukor
15-20 dkg reszelhető sajt, vagy 2db tömlős krémsajt
3 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:A langyos tejben feloldom a cukrot, és beleteszem az élesztőt, és felfuttatom.
Egy nagyobbacska keverő tálba beteszem a lisztet, sót, 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, de nem az összes tejjel, mert lehet, hogy nem fog mind kelleni.
És JÓL kidolgozom.
Olyan se kemény, se puha állagú legyen, tulajdonképpen ez egy kenyértészta.
Meleg helyen (én télen a sütőbe szoktam tenni) a duplájára kelesztem. Hogy ez mennyi idő, az leginkább a hőmérséklettől, az élesztőtől, a.... ??? függ. Kb. fél óra.
Aztán ha megkelt, az aranymetszés szabályai szerint kettévágom, egy harmad - két harmad arányban.A kétharmadból lesz 4 db buci.
Az egy harmadot pedig jó vékonyra kinyújtom. Beteszem ügyesen a tepsibe, megkenem egy kanál olajjal, és megszórom reszelt sajttal, vagy rákenem a krémsajtot.
Ráhajtom a másik felét, kicsit megszurkálom villával, és a tetejét megkenem tejjel.
A bucik tetejét is, ettől szép pirosra sülnek. Ha nem kenem meg, akkor mattra sül, de ez semmit nem ront az élvezeti értékén.
Langyos sütőben kb. 10 percet hagyom pihenni, majd 250 fokon sütöm kb. 15 percet, 200 fokon tíz percet.
Az idők csak kb. értékek, sütőnként változhatnak valamennyit. Én villanysütőben sütöm, ventilátoros fokozaton.Amikor megsült, kiveszem, de csak a lepényt, a bucikat visszateszem még sülni kb. 10 percet.
És kész!
Ha nem így néz ki, valamit elrontottatok. Kérdezzetek!
Iza :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése