2010/05/21

Saláta pikáns öntettel

Saláta pikáns öntettel
(könnyű vacsora, vagy ilyesmi)
___________________________

Első lépésként kell hozzá jó sok saláta, úgy egy jó marék fejenként. Én úgy szeretem, ha több féle, mondjuk jégsaláta, piros fodros tépősaláta, sima fejes saláta, esetleg endívia.....
A salátákat (de ha csak sima saláta van, az is kiváló) megmossuk, és apró darabokra tépkedjük, és belerakjuk egy nagy, viszonylag lapos tálba. (mondjuk olyan formájú legyen, mint egy leveses tányér, csak óriásoknak való).

Itt kétfelé oszlik a csapat, eretnekekre, és vegetáriánusokra :)

Az eretnekek egy szelelt húsos szalonnát várjanak fel apró kockára, és egy kis olíva olajjal pirítsák meg.Ha ez kész, szedjék ki a zsírból, szórják a saláta tetejére, és a szalonna zsírjához öntsenek még egy kis olíva olajat, és .....

A vegetáriánusok egy serpenyőben melegítsenek fel olíva olajat, és ......

....innen megint mindkét tábor ugyanúgy csináljon mindent.
Az olajba, tegyenek egy pár kanál mustárt, bármilyen jó, fűszeres, vagy sima, kinek mi van otthon, vagy milyet szeret. Vigyázat, ha túl meleg az olaj, spriccel!
Kis keverő-habverővel keverni kell gyorsan, mert besűrűsödik. Adunk hozzá még egy kis vörösbor vagy balzsam ecetet, összekeverjük vele, és rácsurgatjuk a salátára.
Ezután már csak az következik, hogy zöldség hámozóval vékony sajt forgácsokat szórunk a tetejére. Jó sokat!
(Az olaj, ecet, mustár adagok teljesen tetszőlegesek, tessék használni a kreativitást is!Kiváló hozzá a sima tönköly lepény (amiben nincs töltelék.)
Írta: Izama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése