2010/03/28

Homeopátiás szerek a szüléshez

A homeopátiás gyógyszerek nádcukorból készülnek, amihez hozzáadják a növényi, állati vagy ásványi eredetű hatóanyagokat. Céljuk a „hasonlót a hasonlóval gyógyítás” alapján a szervezet öngyógyító erőinek mozgósítása. Bármilyen szerről is legyen szó, van néhány általános szabály a tárolásukkal, szedésükkel kapcsolatban.
A homeopátiás szerek a száj nyálkahártyáján keresztül szívódnak fel, ezért a golyócskák elszopogatása előtt és után fél órával nem szabad enni vagy inni. Az alkalmazás ideje alatt kerülni kell a mentolos fogkrém használatát, aromaterápia alkalmazását és a kávé vagy erős teák fogyasztását.

A szereket elektromos eszközök (TV, mobiltelefon, számítógép, mikró, stb) közelében nem szabad tárolni. Fontos, hogy amikor megvesszük a szert, a táskánkba ne a mobiltelefon mellé tegyük!
Mivel a fémek is semlegesítik a homeopátiás szerek hatását, ezért, ha oldatot készítünk, azt műanyag, üveg, fa vagy porcelánkanállal kevergessük.

Felkészülés a szülésreA szülésfelkészítésre többféle változat létezik, az itt leírtat már többen kipróbáltuk és működik!!! Ezek a homeopátiás szerek előkészítik a méhet a szülésre, érettebbé teszik a méhszájat és segítenek abban, hogy a vajúdás szüneteiben ellazuljon a méh. Segítenek abban, hogy a szülés jobban haladjon, és a fájdalomérzet csökkenjen.

A szülésfelkészüléshez szükséges szereket a 35. hét után lehet (kell) elkezdeni szedni:

Pulsatilla C30 - a rendszertelen méhtevékenységet rendszerezi, Caulophyllum C5 (Boiron) vagy C6 (más cég) - tonizálja a méhet, éretté teszi a méhszájat, előkészíti a méhnyakat a szülésre, Cimicifuga C5 (Boiron) vagy C6 (más cég) - a méhszájat érettebbé, szülésre felkészültté teszi, a méhet előkészíti a fájásszünetekben való ellazulásra.

Mindegyikből az 1 adag 5 golyócskát (globulust) jelent.
1. nap: 1 adag Pulsatilla
2,3,4,5,6. nap: 1-1 adag Caulophyllum (tehát 5 napon keresztül)
7. nap: egy nap szünet
8. nap: 1 adag Pulsatilla
9,10,11,12,13 nap: 1-1 adag Cimicifuga (tehát 5 napon keresztül)
14. nap: egy nap szünet

Ezután a szülésig ismét az első naptól ismételjük az egész folyamatot.

Gátmasszírozó olaj
A homeopátiás szerek mellett a gátmetszés elkerülésének érdekében használtam gátmasszírozó olajat, szintén a 35. héttől. A gátmasszírozó olaj a hüvely és a gát rugalmasságát fokozza, ami szüléskor a tágulást, majd szülés után a regenerálódást segíti.

SzülésAmikor a fájások beindulnak, a felkészülés során használtakból 2 szernek még hasznát vehetjük.

A Caulophyllumot és a Cimicifugát felváltva szedve elősegíthetjük a tágulási szakasz megfelelő lefolyását. Ebben az esetben a Caulophyllum természetes oxitocinként működik.
Óránként felváltva vegyünk be 5 golyócska Caulophyllumot majd Cimicifugát maximum háromszor.

A két szert kiegészíthetjük Arnica montana C30-cal, ami segít a szülés utáni felépülés gyorsításában, csökkenti a vérveszteséget és a kitolási szakban keletkező zúzódásokat.
Ebből a vajúdás kezdetétől 4-5 alkalommal vegyünk be 5-5 golyócskát.

Szülés után
Az Arnica montana C30 általános regeneráló szerként működik. A szülés után közvetlenül, majd öt további napon keresztül naponta egyszer 5 golyócskát szopogassunk el.

Egy anyuka, Anett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése