2010/02/14

Mária Magdolna és a nőiség

Miután most halmozottan találkoztam a szépség kérdésével és a nőiség elferdítésével, megállapítottam, hogy igencsak ránk fér nőkre a gyógyulás – minden szinten. Elég sok sebet gyűjtöttünk össze az évszázadok alatt, amik gyógyulására most elérkezett az idő – ehhez össze kell fognunk, és egységet kell alkotnunk – nekünk nőknek. Aki nekem ebben különösen segít az Mária Magdolna, akiről teljesen más képet festettek le, mint aki ő valójában volt. Azzal, hogy elhallgatták az igazat róla, vajon az ő alakjának elnyomásával és Szűz Mária deszexualizálásával nem sérült-e a nőiség is? Nem vettek-e el valamit tőlünk, nőktől?
Talán több nő is tud azonosulni az ún. bűnbánó Magdolna képpel valamely szempontból, csak épp nem jut tovább. Nincs-e itt az ideje, hogy továbblépjünk és az eddig ismert bűnbánó Magdolnából, aki ő sosem volt végre átalakuljunk igazi Magdolnává? Egy életvidám, igazi nővé, aki tisztában van a saját szexualitásával, testével, érzelmeivel, saját magával? Aki igazán szeret, aki igazán él? Ki volt ez az igazi Magdolna? Találd meg ezt a Magdolnát magadban, aki ott lakozik benned! Minden nő gyönyörű – minden nő szent. Minden nő méltó, minden nő értékes.
Végezetül egy Mária Magdolna idézet Tom Kenyon és Judy Sion könyvéből: „nincs vétkesség, nincs szégyen, nincs megbánás”.
Írta: Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése