2011/01/24

A tündérek spirituális eredete


A látható és a szellemi Világ teremtésének történetét a Krizantén tanításokból bárki megismerheti. Összefoglaló anyaga a „Teremtés magja” és a „Vázlat” című anyagokban elolvasható a Szellemkulcs megnevezésű blogon. Címe: itt


Az első teremtés és az első bukás során a nagyszellemek 1/3-a bukott el, távolodott el a középponttól. Ennek következtében a rezgésszámuk annyira lecsökkent, hogy anyagba sűrűsödtek. Így jött létre az Ősanyag, a kozmikus por.

Rajtuk szeretett volna segíteni a Teremtő az Emberszellemek létrehozásával, a Föld megteremtésével. Ez a második teremtésben történt, amikor is a második bukás során az Emberszellemek 1/3-a is elbukott. Ezek a bukott szellemek már nem az Ősanyagot növelték, hanem a Föld-be, annak létterébe kerültek, emberi testbe születtek le. Ettől kezdve indult meg az inkarnációk sorozata. A Szellem – mint a borsószem - két Lelket tart magában, ezek a duálpárok. A rezgésszám csökkenésével, a bukással a Szellemek férfi és női Lélekké szakadnak szét.

Tündérek
A tündérek nem szerepeltek Isten teremtéstervében, csak a középkor keveredett világában alakultak ki szükségszerűen. Ebben az időszakban nagyon nehéz volt az emberekkel bánniuk az Égieknek, mert olyan alacsonyra csökkent a népesség rezgésszáma, olyan alacsony tudatszinten leledztek az emberek, hogy csak segítséggel tudták őket előrelendíteni. Mivel a lélek fejlődésére már nem volt lehetőség, illetve csak kevés, a jó lelkek kaptak „reményhozó” megbízást az Ember Istenektől.
Azok a lelkek, akik tündér testbe inkarnálódtak, több életen keresztül öltöttek ilyen testet. Ez időszak alatt – ellenben a lélekkel, aki testbe születik meg – nem saját fejlődésük, hanem az embereken való segítés, és azok fejlődése volt a céljuk. Feladatuk volt például Földanya segítése. Különböző ágazatokra specializálódtak. Voltak, akik a természetben ténykedtek, és akik közvetlenül az emberek mellett. A népi hiedelmekben, mondákban azért jelentek meg más-más formában, alakban, mert különböző feladatuk volt az adott területre, népcsoportra nézve.


Manók
Azok a tündérek, akik az emberi fejlődésben segédkeztek, ők teremtették meg a manókat, akik az emberek, főként a gyerekek képzeletébe vetítettek, és így segítettek nekik. A manók a tündéreknél jobban látható lélekrészek, akik az őket megteremtő, illetve kivetítő tündér vagy tündérek személyiségi jegyeivel rendelkeztek. Pajkos, játékos üzenethordozók, segítők.

Hogyan jöttek létre a tündérek?
Szó szerint létrejöttek, és nem születtek meg. Munkájuktól függően választottak maguknak lány illetve fiú tündértestet. Pont amiatt, hogy nem születtek meg, így nem öltötték magukra az anyagi, fizikai testet. Ez a kulcsa annak, hogy mi emberek miért nem vagyunk képesek szabad szemmel tündért látni. Ők a harmadik síkon voltak, és onnan látogattak el a Földre. Amikor tündérként feladatot láttak el, akkor öltöttek úgy nevezett tündér öltözetet. Egyébként, nekik sem volt testük, mint ahogyan senkinek sincs a harmadik síktól fölfelé.

Létezik Tündérország?
Igen, létezik. A lelkek, amíg ezt a küldetést végezték a harmadik síkon belül külön síkot, tartományt hoztak létre, ott készültek fel, tanultak előző sikertelenségeikből, tervezték meg a következő lépésüket stb.
A tündérekről tehát megtudtuk, hogy ők eredetileg ugyanolyan lelkek, mint amilyenek mi vagyunk, csak korábban éltek azzal a lehetőséggel, hogy fejlődésük érdekében szolgálják az embereket. Mára már nincsen szükség rájuk, ezért fokozatosan visszaalakulnak, és a saját fejlődésükkel foglalkoznak, folyamatosan születnek testbe újra 1997 óta.

Lehettek szorgalmasak, félénkek, szemtelenek, de voltak köztük morcos, ellenségesek is. Ez azért volt így, mert mint ahogyan nekünk is, nekik is különböző jellemük van. Ugyanúgy lehetett jó vagy rossz kedvük. Szabadakarattal rendelkező lények voltak ők is.
Ugyan előfordulhat az, hogy a tündérek kevesebb élettapasztalattal rendelkeznek, mint azok a lelkek, akik a középkortól napjainkig folyamatosan leszülettek, és rengeteg életet éltek, de megmaradt az a kiváltságos joguk, hogy a gyerekek gondolataiban dolgozzanak.

Hogyan lehetséges ez?

Úgy lehetséges, hogy a gyermekek nyitottak a számunkra láthatatlan világra, és önkéntelenül is segítségért folyamodnak hozzájuk. A tündérek pedig jó szándékkal ezt kihasználják a Teremtő áldásával kísérve.

Élnek-e még tündérek közöttünk?

Igen, van még olyan lélek, aki nem fejezte be a feladatát tündérként, és így nem kezdte el az egyéni életét emberként. Velük természetben már annyira nem találkozhatunk, de családoknál annál inkább. Főként azoknál a családoknál, személyeknél vannak jelen, akiknél nagyfokú változási lehetőséget éreznek rövid időn belül. Őket megvárják, és majd csak utána alakulnak vissza.
Milyen tündérek léteztek-léteznek?
Az élet minden olyan területén vannak, ahol az embereknek segítségre van szükségük: párkapcsolatban, jó kommunikáció elősegítésénél, táplálkozásnál, egészség megtartásánál, és a többi, gyermekes háznál, mindenhol!

A te gyermeked vajon tündér volt?
Megtudhatod. Írj nekem e-mailt!

Írta: Kemény Veronika Krizantén diktálásával

5 megjegyzés:

 1. Nagyon jó írás! Csak annyival egészíteném ki, hogy azért még a természetben is találhatók szép számmal tündérek. Mivel más a rezgésszintjük, ezért más tartományban vannak mint az emberek, egy párhuzamos világban, és a kettő között nem nagyon van átfedés. Illetve az emberhez közeli rezgésszintűek olyan rejtett helyeken élnek, ahová a mi gépi és városi civilizációnk nem ér el.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Veronika! Üdvözöllek, Esthajnal vagyok. Több irányból a tudtomra adták, hogy tündér vagyok. Szeretném a segítségedet kérni azzal kapcsolatosan, hogy valóban így van e, és ha igen, tudnál e nekem segíteni abban, hogy mi volt a célom az emberi testben való inkarnálódással? Mi lehet a célja egy tündérnek azzal, ha emberi testben születik le? Köszönöm a segítségedet!

  VálaszTörlés
 3. Kedves Afrodita!

  Kérlek írj levelet az e-mail címemre, a jobb oszlopban látható. Levelezésben megbeszélünk mindent, Szívesen segítek!
  Veronika

  VálaszTörlés
 4. Kedves Veronika! Rábukkantam az oldaladra és nagyon érdekel, amikről írsz, írtál. Nekem is van 2 gyermekem és érdekelne - mivel tudat alatt én ezt rég érzem, és tudom róluk, - hogy milyen "küldetésük" van. Ha segítenél ebben. Olvastam a spirituális babavárásodat is, és megérintett, mivel úgy néz ki, hogy "váratlanul" nálunk is jön a 3. baba. Köszönöm válaszod és jelezz, hogy bővebben, hogy tudunk erről beszélni/írni. Köszönettel: Kriszta

  VálaszTörlés
 5. Kedves Kriszta!

  Téged is arra kérlek, mint a feletted lévőt, hogy írj az e-mail címemre, kérdéseidben szívesen segítek! Veronika

  VálaszTörlés