2010/12/06

Új élet


Amikor egy lélek elhatározza, hogy újra testet ölt, először is megtervezi a következő életét. Ezt a tervet nevezzük hálótervnek.
A lélek megtervezi, hogy
§ Fiú legyen-e vagy lány
§ Hol szülessen meg, mely kontinensen, országban, városban vagy faluban
§ Milyen nemzetséghez nagyobb vagy annak kisebb csoportjához tartozzon
§ Kik legyenek a szülei
§ Milyen élete legyen, gazdag legyen-e vagy szegény
§ Hol szülessen, melyik kórházban/klinikán vagy esetleg otthon
§ Kik segédkezzenek a születésénél
§ Mi legyen konkrétan, vagy milyen hangzású, jelentésű neve legyen
§ Esetleges bölcsődéjét, óvodáját, iskoláit, amelyek majd ha időben ott tart, a szüleinek „véletlenül” pont az fog az eszükbe jutni, ami az életéhez amúgy is szükséges
§ Előfordulhat, hogy a szülők lakóhelyéhez képest máshol szeretne felnőni – az ottani emberek-barátságok miatt, – ezért tervezhet egy költözést is. Lásd Melinda későbbi írását a Pocaklakó kommunikáció III. részénél.

Mely emberekkel volt már élete, és van-e velük tennivalója. Ha van, akkor azok a személyek, akik valaha neki ártottak, vagy tartoznak, azaz karmikus adósságuk van a baba lelke felé, azokból lesznek:
§A baba szülésznője/dúlája, gyermekorvosa, védőnője, óvónője, tanítója
Tehát olyan személyek, akik ezt a kis lelket segíteni fogják az útján.
S akik felé a babának van törleszteni valója, pedig mind olyanok lesznek, akiknek élete során ő fog tudni segíteni:
§ Pl. osztálytársak, felnőtt korában tanítványai, páciensei

Természetesen nem egyetlen tervet készít a lélek. Azért nevezik háló tervnek, mert mint a pókhálónak sok mellék ága-boga van. Ha mégsem úgy alakul a baba élete, mint ahogyan megszületése előtt szerette volna, akkor legyen esélye visszakanyarodni az optimális útra. Ugyanis Isten mindenkit szabad akarattal ruházott fel. Nem madzagon rángatható bábukat teremtett, hanem önálló gondolattal rendelkező lényeket, akik döntést hozhatnak. Helytelen út nincs, csak esetleg több tapasztalattal a batyujában fog haza térni, mint ahogyan azt tervezte, és emiatt előfordulhat az, hogy pont azt a dolgot nem vitte véghez, ami miatt most testet öltött. Talán majd a legközelebbiben sikeresebb lesz.

Ha tudnánk, hogy mit terveztünk el, akkor aszerint élnénk. A gyermekeinknek nincs letakarva a terv. Ők látják egészen kisiskolás korukig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése