2013/03/22

Tudatos fogantatás előnyei

     

Az, hogy tudok beszélni a babák lelkével rengeteg előnyt jelent. Előny volt a gyermekeimnél, hogy tudtam, mikor szeretnének nálunk megfoganni, majd megszületni. Gyermekeim foganása előtt évekkel korábban rá tudtam készülni, majd hangolódni érkezésükre. A mai társadalomban, ahol a fiatal felnőttek nehezen röpülnek ki a kényelmes szülői fészekből a tudatos fogantatás óriási segítséget nyújthat a számukra. Amennyiben felveszik a kapcsolatot vele, még mielőtt családtervezésbe fognának, egyfajta biztonságot kaphatnak. Nem baj, hogy még csak most indulnak el a pályán, nem baj, ha még nem találták meg a nagy Őt, a bizonyosság ott van, vár rájuk egy baba. S közösen tervezhetik meg, mikor, melyik évben érkezzen.

A baba jelenléte segítheti a fiatal felnőttet a saját szüleitől való elszakadástól, a felnövekedésében. Ha egy gyermek meg kíván születni, addig „dolgozik”, amíg leendő édesanyja vagy jobb esetben édesapja is, sóvárog egy baba után.

A babától azt is megtudhatjuk, hogy valóban megfelelő édesapát választottak, ő-e az az ember, akit szeretnének apjuknak. Ami persze nem óv meg a párkapcsolati krízistől, az esetleges elválástól. De abban biztosak lehetünk, a baba nem téveszti el, hogy kit választ apukájának.

A tudatos fogantatás megtanulható.
 
Írta: Petre Veronika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése