2010/08/07

Mángoldszeletek

Hozzávalók:
1 kg mángold
1 kanál natúr vega mix
2 gerezd fokhagyma-asafoetida
2 kanál sárgaborsóliszt vagy zabliszt (tojás helyett)
4 kanál olívaolaj
5 dkg reszelt keménysajt
2 kanál zsemlemorzsa
2 kanál teljes liszt
2 dl tejföl
zabkorpa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A megmosott leveleket rövid ideig forró vízben átfőzzük, majd leszűrjük. Apróra vagdossuk.
Hozzáadjuk a vega mixet, olajat, sárgaborsólisztet, reszelt sajtot, zsemlemorzsát, zúzott hagymát, borsot. Kis szeleteket formázunk belőle, meghempergetjük zabkorpában és olajban kisütjük. Amennyiben a szeletek szárazak és nem ragad rájuk a zabkorpa, akkor sárgaborsólisztet összekeverünk egy kis vízzel, felvert tojás állagúra, és először ebben, majd a zabkorpában hempergetjük, majd sütjük. Tetejére tejfölt locsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése