2010/08/07

Mángold tekercsek kölessel töltve

Hozzávalók:
80 dkg mángold levél
5 dl víz
3 kanál olívaolaj

Töltelék:
20 dkg köles
6 dl víz
2 natúr vega mix, ill zöldség darálmány
2 kanál olívaolaj
4 kanál hajdina (elhagyható)
2 gerezd fokhagyma -asafoetida
2 kanál parmezán
1 kanál petrezselyem


Elkészítés:
A töltelékhez valókat (a parmezán kivételével, amit a főzés végén adunk csak a töltelékhez) összekeverjük és kb. 40 percig lassú tűzön főzzük. Közben az egész mángold leveleket forró vízbe mártjuk kb. 1 percre, majd leszűrjük.
2 levélbe tölteléket teszünk, belecsavarjuk és egy edénybe egymás mellé rakjuk őket. Ráöntjük a mángold levél főzővizét, kevés olajat, sót. Lefedve 30 percig lassú tűzön főzzük. A végén parmezánt szórunk rá, lekapcsoljuk és még 10 percig lefedve hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése