2010/08/12

PADLIZSÁNOS TÉSZTA

2-3 db padlizsánt (mérettől függ, de inkább több, mint kevesebb legyen) 1 cm-es kockára vágva (hámozni nem kell)
2-3 ek. olaj (olíva, szőlőmag) vagy egyéb zsiradék
1 db jókora fej hagyma apró kockára vágva
4 gerezd foghagyma - zúzva
1 ek. balzsamecet
só kb. egy csapott kiskanállal
kevés fehérborsegy evőkanálnyi csípős pirosarany (ha valaki nem kedveli a csípőset, elmaradhat)
1 paradicsomkonzerv, ilyenkor nyáron jó bele 1-2 friss paradicsom, de a sűrített akkor is kell hozzá
5-6 levél apróra vágott bazsalikom levél
1 dl tejszín

A kockára vágott padlizsánt a zsiradékon födő alatt, néha megkeverve 5-7 percig párolom. Hozzáadom a hagymát, foghagymát, és azzal is dinsztelem kicsit.
Ezután bele a többi hozzávaló, a tejszín kivételével. Az egészet fedő alatt, takarékon 15 percig párolom. Néha nem árt megkeverni, hogy ne égjen le.
Végül hozzáöntöm a tejszínt, azzal csak összeforralom, és kész a szósz.

A szokásos módon kifőzök fél kg penne tésztát, és ráöntöm, összekeverem a szósszal.
Jóféle reszelt sajttal tálalom.
Izama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése