2010/07/12

Recept - Mángoldos krémleves

Hozzávalók:
75 dkg mángold levél
1 fej vöröshagyma
3 dkg vaj
2 kanál liszt
2 dl tejszín
5 dkg reszelt parmezán
8 dl zöldségleves (ennek hiányában natúr vegamix ill. zöldségdarálmány)
csipet szerecsendió, só, őrölt bors

Elkészítés:
A szárakat levagdossuk, a leveleket felszeleteljük, kb. 2 cm-es darabokra. A levelek 2/3-ához hozzáadjuk a főszereket, és az egész hagymát. Kb. 35 percig főzzük. Utána a hagymát eltávolítjuk, a levest pedig összeturmixoljuk. A vajat összekeverjük a liszttel, kis golyókat gyúrunk belőle, és a levesbe tesszük. Hozzákeverjük a tejszínt, parmezánt és a maradék levelet. Kb. 5 percig főzzük, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése