2010/07/12

Egytálétel krumplival, mángolddal és paradicsommal

Hozzávalók:
1 kg mángold levél
50 dkg krumpli
1 kg paradicsom
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma -asafoetida
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 liter víz
4 kanál olaj
só, őrölt bors

Elkészítés: A megtisztított mángoldot összevágjuk, sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük. Olajon megpirítjuk a hagymákat és a petrezselymet. Hozzákeverjük az összes alapanyagot, a kockára vágott krumplit, és a paradicsomot, vizet. Kb. 1 órán át alacsony hőfokon főzzük. A főzés vége előtt kis vizet öntünk hozzá, ha túl sűrű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése