2010/02/10

Az új generáció - Indigó gyerekek


Indigó gyerekek

Különleges emberkék ők, akik bölcsességet és szeretetet hoznak az emberek életébe. Feladatuk, hogy szeretetet közvetítsenek és az anyagiassággal szemben az érzelmek felé fordítsák az emberek figyelmét.Itt fontos megjegyeznem azt is, hogy bár különleges képességekkel rendelkeznek, ne tartsuk őt különcnek és senki ne várja tőlük azt, hogy csodabogárként varázslatos dolgokra legyenek képesek. Rosszat teszünk velük, hogy ha folytonosan megbélyegezzük valamivel, csak mert indigó.

Nevüket aurájuk színéről kapták, amely indigókék. A kék a nyugalom, a spiritualitás, a meditáció színe, így teljesen érthető, hogy ezek a kis gyermekek miért rendelkeznek szinte születésük első pillanatától hatalmas bölcsességgel, s világmegváltó gondolatokkal.

Jellemzőik:Hiperaktívak, álmodozóak, figyelemhiányosak és kisebb korukban tisztán látnak. Érdekli őket a spiritualitás, folyamatosan a miértekre keresik a választ, kutatják az élet értelmét. Nehezen viselik a negatív környezeti hatásokat, mint például a szennyezett levegő. A szabályokat nem szeretik, szabadnak születnek, és éppen ezért nem viselik el a bezártságot és monoton dolgokat. Erős akaratúak és határozottak, makacsok, kreatívak, jó érzékük van a zenéhez, a költészethez. Hajlamosak a függőségekre vagy elszigetelődni társaiktól, akár agresszivitásuk, akár törékeny befelé fordulásuk által. Erős vágy él bennük az iránt, hogy nagy dolgokat véghez víve jobbá tegyék a világot. Hamar elunják magukat. Hajlamosak az álmatlanságra, rosszul alszanak, gyakran vannak rémálmaik. Igyekeznek valódi, mély és tartós barátságokat kiépíteni. Erős kötődés van bennük a növények, illetve az állatok iránt.

Nevelésük:A szülők ne ijedjenek meg a feltételezett különleges képességeitől, másságát ne éreztessék, csupán támogassák, és a személyiségéből adódó nehézségekre keressenek megoldásokat, forduljanak felé őszinte kíváncsisággal, hogy ki tudjon teljesedni. Az indigó gyerekek küldetéseik sikere a szülők hozzáállásán is múlik.A fenyítés, megvonás, bántalmazás és szankcionálás nem célravezető. Nem szeretik a szigorú szabályokat és a saját tapasztalataik útján tanulnak. A mai iskolai rendszer rákényszeríti őket egy általános viselkedési normára, a tanulás sem információszerzésen alapul, hanem a tananyag monoton bemagolásán. A társadalom elvárásainak nem tudnak eleget tenni, ezért sokszor az iskolákba sem tudnak beilleszkedni. Mivel minden gyerek egy személyiség, nem lehet egyformára mintázni őket.Ezek a gyerekek általában fizikailag hiperaktívak, amíg le nem köti őket valami érdekes dolog. Ha nem találnak érdekes gondolatokat, akkor magukba zárkóznak.

Ha jól belegondolunk – legyen gyermekünknek bármilyen színű aurája, nevezzük indigó-, kristály vagy „sima” gyermeknek – a fenyítés, bántalmazás egyiknek sem tesz jót. Gyermekünk fejlődését azzal segítjük ha szeretettel és odaadással neveljük, figyelünk rá és osztozunk minden örömében bánatában.

Folyt.köv. a kristálygyerekekkel

Syl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése