2010/01/25

Spirituális szerelem

Nincsenek véletlenek, az is törvényszerű, hogy milyen partnerrel találkozunk. Ezt a találkozást szabadon választjuk annak érdekében, hogy bizonyos tanulási folyamatot tovább vigyünk. A társkapcsolat értelme ennél fogva mindig az egymással való tanulás, hogy végül a vágyott egységet felfedezzük önmagunkban.
Első lépésünk e felé az egység felé a másik emberrel való kapcsolat. A társkapcsolat ugyanis csupán támogatásként szolgál az úton, amelyen végighaladva az egységet önmagunkban találjuk meg. Ez a társkapcsolat igazi értelme.
A társkapcsolatban jelentkező nehézségek tehát mindig belőlem fakadnak, nem pedig a másikból, értelemszerűen tehát csak én tudom megoldani őket.

Keressük az ideális partnert, s közben megfeledkezünk arról, hogy a rezonancia törvénye értelmében csak akkor, tudjuk magunkhoz vonzani az ideális partnert, ha előbb mi magunk válunk ideális partnerré. Így tehát az a társ, akivel e pillanatban éppen együtt vagyunk, pontosan az ideális társunk, minthogy éppen azt a leckét kínálja nekünk, melyet még meg kell tanulnunk ahhoz, hogy valóban ideális társak legyünk.
Írta: Syl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése